Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2011-01-18 19:56:00

Az online világában is a személyes tanúságtétel a nyerő

Facebook-evangelizáció egyetemistáknak

Az internet közösségi erejét evangelizációs célra használja fel a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség legújabb kampánya. Egykerdes.hu: a legnépszerűbb bejegyzések kapcsán három előadást szerveznek márciusban.

Www.egykerdes.hu: bárki rákereshet, hiszen máris él az oldal. Minden látogató, – a címnek megfelelően – feltehet egyetlen, tetszőleges kérdést, és ha az a világhálót használó közönségnek is tetszik, online videó-válaszban kap választ és magyarázatot. Az ötlet célja nem titkos: Jézushoz és az Ő szellemiségéhez így akarják ugyanis közelebb vezetni a facebookot napi kommunikációra használó, fiatalabb korosztályokat – állítja Écsi Anikó, a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség szervező-koordinátora.

– Az ország felsőoktatási intézményeinek több mint harminc karán vagyunk jelen évek óta, eddig is számos rendezvény révén próbáltuk a korosztályunkat megismertetni az Evangélium értékeivel. Sokféle tapasztalat birtokában döntöttünk úgy, hogy állítsuk az evangelizáció szolgálatába az internet ma legnépszerűbb lehetőségeit: a facebook.com közösségi portál és a youtube.com videó-megosztó által kínált opciókat. Az ötletünk alapja, hogy jól tudjuk: a korosztályunk tele van kérdésekkel, és egyre több időt töltenek az online fórumokon. A kampány lezárulásával a tíz legnépszerűbb, azaz legtöbbször „lájkolt” kérdésre videó-választ adunk, az első három, pedig egy-egy nyilvános előadás apropóját adja majd a március 1-től 3-ig tartó „Egy kérdés fesztiválon” – foglalta össze a koordinátor, aki kiemelte: a szimpóziumok megtartására az egyes témák országosan ismert szakértőit kérik majd fel.

Écsi Anikó az online kampány kapcsán rámutatott: az evangelizáció igazán mégiscsak személyesen hatásos, a missziós ötletek csupán apropót adnak olyan rendezvények, bulik megszervezéséhez, ahová már személyesen is el lehet hívni az ismerősöket, barátokat. A facebook-misszióval kapcsolatos visszajelzések eddig pozitívak, sokan nem hívőként is Istennel kapcsolatos, mélységre törekvő kérdéseket tesznek fel, eddig már több mint 400 bejegyzés érkezett.

M.V.

Az első öt legnépszerűbb kérdés idáig:

– Honnan tudom, hogy nem a saját agyam válaszol, amikor megkérdezlek Téged? (72 kérdező)
– Meleg fiú vagyok, normális, kiegyensúlyozott kapcsolatban. Tenyleg utál engem a civilizalt, keresztény világ? (52 kérdező)
– Miert éheznek es halnak éhen kisgyerekek? (47 kérdező)
– Ugye nem te írtad a Bibliát és nem akartál kereszténységet sem ? (30 kérdező)
  – Ha egy keresztény öngyilkos lesz, akkor is a mennybe jut? (26 kérdező)

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Facebook
  • Ki ölte meg Jézust?
  • Íme 2011 győztes műholdfelvétele
  • India nem tűri tovább a vallásellenességet
  • Orbán Viktor újévi köszöntője a Faceboookon
  • Újabb Mohamed-karikatúra miatt égtek a koptok házai
  • Kütyük nélküli világ: lehetséges?
  • Az SMS javíthatja a helyesírást
  • Szembemennek a hatalommal az orosz tüntetők
  • Eltört arccsont, szándékosan lerúgott fradista
  • Disznót vág lemondása előtt az államtitkár

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.