Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2010-12-03 17:54:00

Mi lesz Alföldi sorsa ezek után?

Kulturális szabadságharcot hirdet a Jobbik (videóval)

Alföldi Róbert félig-meddig bocsánatot kért amiatt, hogy Erdély elvesztésének napján a Nemzetiben akart ünnepelni a románokkal. A direktor a radikálisok szemében perverz és hazaáruló, hívei szemében ártatlan áldozat. Tüntetés, ellentüntetés. Videoriport.

Alig százan –  köztük a Magyar Nemzeti Gárda kisebb egysége –  vettek részt azon a tüntetésen, amelyet a Jobbik Magyarországért Mozgalom parlamenti képviselőcsoportja hirdetett meg szerdán késő délutánra a Nemzeti Színház és a művészetek palotája (MUPA) közötti sétányra.

A demonstráción több politikus, így Vona Gábor, a párt elnöke, Novák Előd és Pörzse Sándor országgyűlési képviselők is megjelentek. A rendezvény szónokai számos okkal magyarázták szimpatizánsaik utcára hívását. Egyebek mellett bírálták Alföldi Róbertet, a Nemzeti Színház igazgatóját, amiért Románia állami ünnepe alkalmából – mely egyébként észak Erdély elcsatolásának dátuma –, a szomszédos ország külképviseletének rendelkezésére kívánta bocsátani a Nemzeti egyik nagytermét.

Éles kritikával illették a színidirektort - ahogy fogalmaztak - „deviáns” művészetfelfogása miatt is. „Kulturális szabadságharcot” szorgalmaztak, egy „normális” Magyarország megteremtéséért. Az épület főbejáratánál ezzel egy időben Alföldi melletti szimpátiatüntetésre került sor. Az ideérkezőket forró teával, és zsíros kenyérrel kínálták az ellentüntetés szervezői. Rendőri fellépés egyik demonstráción sem történt.
 

A Magyar Nemzet értesülése szerint egyelőre nem tervezi a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, hogy visszavonja a Nemzeti Színház főigazgatójának megbízatását, és vizsgálat indítása sincs napirenden. Alföldinek 2013-ig szól a szerződése.


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.