Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-09-23 14:00:00

Gyermekek szenvedtek apjuk és a szektatagok kegyetlenkedései miatt

Tragédia és vallási fanatizmus Svájcban

Szövevényes szekta-történet borzolja a kedélyeket Svájcban, amelynek szereplője egy magát Jézusnak valló férfi, és az ő tanítása miatt gyilkoló nő is.

A svájci Pfäffikon körzeti bíróság bűnösnek találta és letöltendő börtönbüntetésre ítélte azt a nőt, aki 2006-ban egy vallási szekta tagja volt és aki megölt egy négy éves kislányt. A nő szerelmének gyermekét, a magát Jézusnak gondoló férfi lányát gyilkolta meg.

Isten nevében?

A 44 éves férfit, aki Isten fiának adta ki magát, már 2010-ben kilenc év és hat hónap börtönbüntetésre ítélték, amiért folyamatosan bántalmazta a meggyilkolt kislányát, de a mostohalányával sem bánt kesztyűs kézzel. A bíróság úgy találta, a férfi különösen kegyetlen módon bánt a lányokkal és olyan fegyelmezési módszert használt, amely – szerinte – az Ótestamentumon alapult. A férfi állítása szerint így akarta „betörni” a lányokat, akik a sorozatos bántalmazások miatt állandó rettegésben éltek.

Elítéltek egy 62 éves szociális munkás nőt is, aki szintén a közösség tagja volt. Ő hét év börtönt kapott, mert részt vett a bántalmazásokban.

A szektavezér barátnője addig rángatta teljes erőből a négy éves kislányt, míg az bele nem halt a nem mindennapi kínzásba. Állítása szerint nem akarta megölni a gyermeket, mindössze móresre akarta tanítani, miután az bevizelt. A bíróságot nem hatották meg a nő szavai, szerintük megbocsáthatatlan, hogy ily kegyetlen módon bánt el a fogadott lányával. Az is bebizonyosodott, hogy szemet hunyt a magát Jézusnak valló férfi kegyetlenkedései fölött. Az asszony nem akarta elhagyni a tébolyodott szektavezért, ezért támogatta a módszereit.

A most 10 évre elítélt nőt egyébként eredetileg fiúként anyakönyvezték, mert neme nem volt egyértelmű a születésnél. A bíróságon az is kiderült, hogy azután lett a szektavezér társa, miután átesett egy nemátalakító műtéten. Az ügyész súlyosabb, 16 éves börtönt kért a nőre, míg ügyvédei mindössze két évet akartak, mondván: nem tehetett a kegyetlenségek ellen, hiszen ő is csak a rendszer része volt. Az asszony úgy vallott: most már tiszta, eltávolodott a szekta tanaitól. A börtönbüntetés mellett több ezer frankos kártérítést kell fizetnie a túlélő kislánynak, de a szektatag-apának is, amiért megölte a lányát.

– mi (forrás: The Local)

A nyitókép innen

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.