Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-12-17 14:45:00

Több mint kétszáz halott a viharban

Órási áradások a Fülöp-szigeteken

Az áradások és a trópusi vihar több mint kétszáz emberrel végzett már a Fülöp-szigeteken. Száz holttestet - nagyrészt gyermekeket – már megtaláltak.

Az áldozatok nagy részét álmában érte, amikor a vihar lecsapott a Mindanao szigetre, sokakkal végezve Iligan City-ben és Cagayan de Oróban. Tízezreknek azonban sikerült elmenekülniük, ők a magasabban fekvő területek felé vették az irányt.

Benito Ramos, a Nemzeti Katasztrófaelhárítási Tanács elnöke a BBC-vel közölte, hogy a jelentések még most is érkeznek be, így tovább nőhet a sebesültek vagy a halálos áldozatok száma. A vihar legerősebben a már említett Iligan City-t és Cagayan de Orót érintette, ahol 24 óra alatt 25 milliméter csapadék esett, miközben a talajvíz ijesztően gyorsan emelkedett.

Nagy területek vannak továbbra is áram nélkül, több helyi repülőjáratot pedig töröltek az óránkénti kilencven kilométeres szél miatt. A katonaság aktívan segít a mentésben, ugyanis körülbelül tízezer katonát vezényeltek ki az érintett területekre.

Száz holttestet – nagyrészt gyermekeket – már megtaláltak. A Fülöp-szigeteket évente mintegy 20 trópusi vihar érinti átlagosan.

 

BBC/–mi–

Nyitókép innen.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.