Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-04-23 10:43:00

A cégek szerint a keresztény szimbólumok zavarhatják a máshitűeket

Keresztje miatt rúgnák ki a brit sofőrt

Tizenöt év után elbocsáthatnak állásából brit sofőrt, mert egy keresztet tartott az általa vezetett cégautó műszerfalán. A keresztény szimbólum zavarhatja a máshitűeket, mondja a vállalat.

Vizsgálat folyik a Nagy-Britanniában élő éls dolgozó Colni Atkinson ellen, mert az általa vezetett céges kisteherautóban keresztet rakott ki. A sofőr 15 éve dolgozik a Wakefield District Housing-nál, és ahogy a Christian Legal Centre jogvédő hivatalnak fogalmazott, folyamatosan óriási nyomás alatt volt a műszerfalra tett jelkép miatt. A WDH szerint a kereszt bántja, sérti és kellemetlenül érinti azokat, akik nem keresztények.

„Sokkolt és meglepett ez az ügy. Az a kereszt mindig is ott volt a kisteherautóban. Ez az én személyes hitem szimbóluma. Nem erőszakos, nem sértő. Egyáltalán nem hivalkodó, nem feltűnő, és nem törvénysértő”, reagált a sofőr az eljárásra, aki az ismételt felszólításokra sem távolította el a keresztet. „A kereszt nem más, mint Isten szeretetének szimbóluma az emberek felé. Nem szabad tőle zavarba jönnünk”, mondta el az Atkinson védelmét ingyenesen ellátó Paul Diamond, emberi jogokokkal foglalkozó ügyvéd.

„Ez az ügy teljes intoleranciáról árulkodik, és mélyen sérti az emberi szabadságjogokat. Meg kell tennünk mindent, hogy ezeket megvédjük”, fogalmazott Andrea Minichiello Williams, a Christian Legal Centre vezetője. ”Ha egy egész történelme során keresztény országban az állampolgár nem vállalhatja fel keresztény identitását, akkor mélyen el kell gondolkodnunk. Arról, hogy a brit polgárok valóban ezt akarják? Ilyen országban élni?”, tette fel a kérdés a jogvédő hivatal képviselője.

 

-mi-

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.