Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-08-19 20:30:00

Óvodás gyermek miatt válnak hisztérikussá a hívek

Hátborzongató: négyéves prédikátor osztja az igét

Több mint egymillióan látták a YouTube-on egy négyéves amerikai lelkészcsemetének, Kanon Tiptonnak a prédikációját, aki sajátos módon dicsőíti az Urat...

A kisfiú még csak óvodás, de pályafutását már korábban, 21 hónapos korában elkezdte. Apja, – aki a Mississippi állambeli Grenada város pünkösdi gyülekezetének vezetője, – a Today Show meghívottjaként elmondta: fia egy „jelenség”. Hozzátette: Kanon nagy hatással van a közösségre, sokan integetnek, ugrálnak, kiabálnak és teljesen belelélik magukat a négy éves kisfiú prédikációjába. Damon Tipton szerint fia nagy valószínűséggel utánozza őt, de emellett úgy gondolja, hogy Isten keze is benne van a dologban.


A picurka prédikátor


Kanonra a National Geographic csatorna is felfigyelt, műsor is készült róla „ A picurka prédikátor” címmel. A YouTube-on látható videó kommentárjai megosztottságról tanúskodnak. Az egyik felhasználó, anapier 2006 szerint „a gyermek imádnivaló, de az ál-prédikációja nem”. Egy másik kommentelő szerint hidegrázása volt a videótól, de nem a jó értelemben véve. Szerinte nem számít, hogy mennyire aranyos a gyermek, az embereknek igazi prédikáció kell.

David Tipton, a Pünkösdi Egyház Mississippi megyei vezetője támogatja a kisfiú szárnypróbálgatásait. Johnnie Lowery, a gyülekezet egyik tagja a National Geographic műsorában elmondta: a kisfiúban Jézust látja, aki boldoggá tesz mindenkit. Hozzátette: alig bír az érzéseivel, amikor meglátja Kanont a szószéken.

Válaszul arra a kritikára, miszerint Kanon túl fiatal ahhoz, hogy prédikáljon az apa elmondta: minden, amit a fia tesz, azt a gyülekezetben látta, azt utánozza és erre senki nem kényszerítette. Hozzátette: a hétköznapokban normális kisfiúként viselkedik. Damon Tipton szerint Kanon csak akkor fog bele a prédikációba, ha úgy érzi, hogy megszállta az isteni ihlet. Tipton lelkész azt is elmondta, hogy sokszor nem értik Kanon szavait, de mint mondta: ez is része a jelenségnek.

A kisfiú egyébként „Halleluja” köszöntéssel közelíti meg a szószéket, majd „Az Úr itt van ma este, és az ő neve Jézus!” felkiáltással szól a gyülekezethez. Az óváció természetesen nem marad el, sőt, tovább fokozódik a hangulat amikor Kanon a „Csak egy Isten van!” és „Szükségünk van a Szentlélekre” mondatokkal fordul a gyülekezethez.

A kisfiú elmondása szerint szeret prédikálni az embereknek, mert az apja is ezt teszi. Sőt, mint kiderült, harmadik generációs prédikátor a Tiptonok között.

 

– mi (forrás: Christian Today)

A nyitókép innen

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.