Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-02-15 13:14:00

Az olasz kormányfő tagadja, hogy szexért fizetett

Három bírónő ítélkezhet Berlusconi felett

Egy olasz vizsgálóbíró kedden úgy döntött, hogy Silvio Berlusconi olasz kormányfőt bíróság előtt kell felelősségre vonni, amiért pénzért kiskorúak szexuális szolgáltatását vette igénybe, és visszaélt hivatali hatalmával.

Cristina Di Censo tömör közleményében bejelentette: elegendő bizonyíték áll a rendelkezésre a per gyorsított lefolytatására. Három női bíróból álló tanács fog ítélkezni fölötte. A per április 6-án kezdődik. Berlusconi jelenleg Palermóban tartózkodik, és nem kommentálta a bíró döntését.
(A Vatikán is támadja Berlusconit)

A milánói ügyészség múlt szerdán kérvényezte Berlusconi azonnali vád alá helyezését fiatalkorúakkal folytatott üzletszerű szexuális kapcsolatai és az úgynevezett Rubygate-ügy miatt. Az ügyészek szerint a 74 éves Berlusconi "jelentős" számú nőnek fizetett szexuális szolgáltatásokért, beleértve a 17 esztendős, Ruby néven ismert, marokkói lányt, aki egy éjszakai mulatóhely táncosnője, és többször részt vett a Berlusconi villájában rendezett estéken.

A kormányfőt el akarják számoltatni amiatt is, hogy amikor a rendőrség őrizetbe vette a táncosnőt lopás vádjával, akkor közbelépett a szabadon bocsátása érdekében, mert attól tartott, hogy fény derül a vele való viszonyára.

A kormányfő visszautasítja a vádakat, azt állítja, hogy soha nem fizetett szexért, és a politikailag motivált, baloldali magisztrátusok áldozata, akik meg akarják őt fosztani hatalmától. A milliárdos üzletember kormányfőt különböző gazdasági bűncselekmények vádjával már többször állították bíróság elé, ez az első eset, hogy a vád nem gazdasági jellegű. Szexuális botrányba azonban immár harmadszor keveredett.

Berlusconi az ügyészség kérvényét "szégyenteljesnek és gyomorforgatónak" nevezte, és szerinte ez a lépés sérti a törvényt, szembemegy a parlamenttel tekintettel arra, hogy a milánói szerv nem is kompetens ebben az ügyben. "Úgy érzem, ez sérti nemzetünk méltóságát, és besározza az országot és a személyemet a nemzetközi közvélemény előtt." - hangsúlyozta Berlusconi, aki az egészet "egy bohózathoz" hasonlította.

A mostanra már nagykorúvá lett marokkói lány, Karima El Mahroug is tagadja, hogy szexuális viszonya lett volna a miniszterelnökkel, de azt elismerte, hogy első találkozójukon 7000 eurót kapott tőle, valamint hogy részt vett a Berlusconi által adott "teljesen normális és mértéktartó" vacsorákon. Védői szerint Berlusconi azért járt közben Ruby szabadon engedéséért a rendőr őrszobáról, mert úgy tudta, hogy Hoszni Mubarak - azóta megbukott - egyiptomi elnök unokahúga, és meg akarta menteni az olasz-egyiptomi kapcsolatokat egy botránytól.

 

(mti)
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.