Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-08-17 12:00:00

Bálványozzák a diktátort a hívek

Egyszerre ötszáz nő fogadott örök szerelmet Kadhafinak

A líbiai rezsim újabb harcosokat toboroz. A háború kemény, az ellenállás erős, szükség van utánpótlásra. A lelkesedés nem marad el: immár az asszonyok is hadba vonulnak a NATO ellen.

Ötszáz forradalmár asszony egyszerre fogadott örök szerelmet és hűséget egyetlen férfinak Tripoliban. A vőlegény nem egy popsztár vagy egy autóversenyző, hanem Moammer Kadhafi ezredes. A harcosok eskütétele egy diplomaosztóhoz hasonlatos, díszes ceremónia keretében zajlott, a különbség csupán annyi, hogy a résztvevők téziseik védelme helyett a fegyverhasználattal és a hadviselés szabályaival kapcsolatos tudásukat ünnepelték.


Katarzis

Az eseményre számos külföldi vendég kapott meghívót: újságírókat, kormányhivatalnokokat, diplomatákat invitáltak az öklüket levegőbe emelő, Kadhafit és a szent háborút éltető asszony katonák felavatására. Idősek, fiatalok, szinte gyermekek, néhányan zöld zászlókat lengettek, mások fejük fölé emelt Kadhafi-fényképekkel meneteltek. Sokan extázisba estek a szeretett férfi nevének a puszta kántálásától.

– Megölöm magam, ha Moammer Kadhafi meghal. Ha őt megölnék, azt népünk nem élné túl − nyilatkozta az ifjú arák egyike, a 14 éves Fatima Hassan. − Szeretjük Moammer Kadhafit, és meg akarjuk menteni hazánkat a támadóktól. Ez tesz bennünket boldoggá, és ez teszi országunkat szabaddá. Mi azt teszünk, amit akarunk! Korábban szegények voltunk. A nagyszüleim szerint Kadhafi betegsége előtt nem volt mit ennünk, de Ő megmentett bennünket. Kadhafi a mi apánk – mondta a fiatal lány.

A kormány egyik szóvivője, Ibrahim Moussa így nyilatkozott az asszonyok seregéről: „A líbiai nők a NATO elleni küzdelemben csatlakoztak Kadhafi hadseregéhez. Egyelőre tart még a kiképzésük, jelenlegi feladatuk az otthonok védelme. Nincs szándékunkban frontharcokba küldeni őket, nem ezért kapták a kiképzést. Mindent megteszünk azért, hogy az asszonyok, az anyák, a szerelem és a teremtés jelképei élő bombává, gyilkológépekké váljanak.” Moussa leszögezte, hogy Kadhafi rendszere erősebb, mint valaha, ellenáll a bombázó csapatoknak. A fegyverletétel szóba sem kerülhet.

 

Fülöp Viktória (Forrás: Giornalettismo)

A nyitókép innen

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.