Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-10-26 14:30:00

Leginkább sátrakra, takarókra és gázmelegítőre van szükség

A hideg nehezíti a törökországi mentést

Elindult a nemzetközi segítség Törökország Van városába. Egyházi segélyszervezetek 100 000 eurót adnak, és egy mentőalakulatot is küldenek a katasztrófa sújtotta területre.

Egy nappal a katasztrófa után a „Humedica” keresztény segélyszervezet mentőalakulata 2 orvossal és 2 koordinátorral a katasztrófa sújtott területre, Van városba repült. Mintegy 3000 ember számára elegendő gyógyszert vittek magukkal.

Az egyházi segélyszervezetek: az evangélikus Diakónus Katasztrófa-elhárítás és a katolikus Nemzetközi Caritas 100 000 euró gyorssegélyt bocsátott rendelkezésre, és további adománygyűjtésbe kezdtek. Az élelmiszerek és a gyógyszerek mellett leginkább sátrakra, takarókra és gázmelegítőre van szükség, mivel éjszakánként fagypont alá süllyed a hőmérséklet Kelet-Törökországban.



Máskor is segítenek. Keresztény orvosok Afrikában. Kép innen. 

A legfrissebb adatok szerint 400-nál is többen haltak meg a katasztrófában, és legalább 1300-an megsebesültek. A Richter-skála szerint 7,3-as erősségű földrengés és a 6-os fokozatot is elérő utórengések miatt eddig mintegy 2000 ház dőlt össze.

 

Forrás: livenet.ch
-bcs-


Nyitókép innen.

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.