Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Kultúra
2011-07-04 15:00:00

Dan Brown első ízben került fel a lerakott könyvek listájára

Új életre kelt a Da Vinci Kód

Dan Brown híres regénye, A Da Vinci Kód egészen másfajta toplista élére ugrott: ezt a könyvet ajándékozták a legtöbbször egy adományboltnak.

Az amerikai író immáron a harmadik éve kerül fel az Oxfam segélyszervezet adomány bolthálózatának kétes hírű listájára, megelőzve Ian Rankint és Jeremy Clarksont, a Top Gear című műsor vezetőjét. Dan Brown tavaly egyébként a harmadik helyre tornázta fel magát a tizedikről az adománybolt bestseller listáján.


Lerakott könyvek listája

A svéd író, Stieg Larsson Tetovált lány (The Girl with the Dragon Tattoo) című könyve volt a legkelendőbb a hálózat boltjaiban. Olyan szerzőket hagyott maga mögött, mint Sophie Kinsella, Dan Brown és Stephenie Meyer, JK Rowling (a Harry Potter-könyvek szerzője) pedig a hatodik helyre szorult. Új szereplők a listán Mills és Bonn, romantikus regényírók. Ian Rankin, aki a tavalyi év legjobbja volt, most nem szerepel a listán.


Adománybolt Londonban
Fotó: pichaus.com

A Twiligt-saga könyvek szerzője, Stephanie Meyer negyedikként végzett a legtöbbet adományozott szerzők listáján, míg az ír bestseller írónő Maeve Binchy és a pikáns írásairól ismert Jackie Collins első alkalommal kerültek fel a top 10-be. Joanna Trollope brit írónő elmondta: rendkívül hálás az Oxfamnak a listáért, valamint azért is, hogy ilyen körültekintően bánnak a könyvekkel.

Az adománybolt könyvlistáját a Bookfest könyvfesztivál apropóján jelentették be. Az Oxfam boltok is aktívan résztvesznek az eseményen, dedikálásokat és közönségtalálkozókat szerveznek. A Londonban rendezett könyvkiállítás és vásár július 17-ig várja az érdeklődőket.

 

–mi, BBC–

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.