Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Kultúra
2011-07-10 17:00:00

A londoni olimpián a Temzén népszerűsíti majd a Bibliát

Megépítette Noé bárkáját: rövidesen vízre száll

Éjszakai látomás után határozta el egy holland férfi, hogy megépíti Noé bárkáját 2012-es londoni olimpia előtt, és leúsztatja a Temzén, hogy inspirálja az embereket a Biblia olvasására.

Egy holland férfi elhatározta, hogy megépíti Noé bárkáját. A hatalmas úszó „erődön” az utolsó simításokat végzik egy holland hajógyárban. „Azt álmodtam, hogy Hollandia víz alá került, és a végítélet napján hatalmas, pusztító áradások alakultak ki” – mesélt húsz évvel ezelőtti élményéről az amerikai NBC Today Show-ban a 60 éves Johan Huibers. „A következő nap döntöttem el, hogy egyszer megépítem a bárkát” – nyilatkozta a nyugat hollandiai Dordrechtben élő férfi, aki civilben egy építőipari céget vezet.


Méretei lenyűgözőek: 91 méter hosszú és négy emelet magas
Fotó: NBC

A férfi ragaszkodott ahhoz, hogy bárka hajózásra alkalmas legyen: méretei lenyűgözőek, 100 yard (91 méter) hosszúsága mellett négy emeletnyire magasodik. Az építés három éve kezdődött, és az utolsó fázisnál tart. A jövő hónapban tervezik első próbaútját. A bárkán életnagyságú zsiráfok, zebrák, tehenek és szamarak lesznek, a költségekről Huibers annyit árult el, hogy csak az elefántot mintázó másolat 11 ezer dollárba (kétmillió forintba) került. A bárka csak a kisebb élő állatokat, például csirkéket szállít majd.

Johan Huibers azt tervezi, hogy a jövő hónapban vízre szálló bárkával 2012-ben a Temzén fog hajózni a londoni olimpia alatt. Arra számít, hogy a bárka egyfajta múzeum lesz, és a Biblia olvasásra inspirálja majd az embereket.

 

S. V. A.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.