Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Kultúra
2011-06-24 15:30:00

A közösség a Szentháromság műve

Ma Eucharist koncert: nyitott szívek éjszakája (videóval)

Az egyházközösségek évenkénti találkozóját Szolnokon rendezik meg június 24-25-én. Dicsőítő alkalmat tart az Eucharist együttes, mely az egyik legismertebb dicsőítő zenei csoport Magyarországon.

Immár hatodik alkalommal rendezi meg a Váci Egyházmegye az egyházközösségek évenkénti találkozóját Szolnokon a Tiszaligeti Stadionban, június 24-25-én. Az egyházmegyei találkozó a szeretetről és az összetartozásról szeretne tanúbizonyságot, az idei, szolnoki alkalom még a mottójában is ezt az üzenetet hordozza: „A szeretet összeköt”. A két napos ünnepség változatos eseményekkel, kulturális programokkal, koncertekkel várja az odazarándoklókat. Előadásokat hallhatnak a Szolnok és környékén tevékenykedő vértanú papokról, a család és hit kapcsolatáról. A nagyelőadást A szeretet összeköt címmel Böjte Csaba testvér tartja.

Az alkalmon az Eucharist együttes és az Opus Sanctissimae Trinitatis, a Szentháromság Műve Közösség végez szolgálatot a Váci Egyházmegyei Találkozó meghívására. Az Eucharist együttes június 24-én, este 9 órakor egy dicsőítő alkalmat tart a résztvevőknek. Az együttes az egyik legismertebb dicsőítő zenei csoport ma Magyarországon. Munkájukat a Váci Egyházmegye és más missziós szervezetek segítik. Dalaikat számos helyen imádságként éneklik a fiatalok és az idősebbek egyaránt. Szerzeményeik főként az akusztikus rock zenei irányzatát képviselik. Tevékenységük a nagyobb létszámú eseményeken túl a mindennapi evangelizációra is kiterjed.

Az Opus Sanctissimae Trinitatis, azaz a Szentháromság Műve Közösség világi krisztushívők hivatalos társulása. Olyan egyházmegyei közösség, melyet Beer Miklós váci megyéspüspök hivatalos társulássá nyilvánított 2009-ben. A közösség célja a két társalapító Krisztustól kapott küldetésének lelki támogatása, mely a papság lelki megújulásának szolgálatából, valamint a papok körül szerveződő közösségekben végzett apostoli tevékenységből áll. A közösség minden tagja azon fáradozik, hogy minél több pappal és közösséggel tudatosítsa Isten vágyát, illetve tervét, mely arra irányul, hogy megújítsa és meggyógyítsa a világot.

A közösség apostoli tevékenységének forrása és éltetője maga a Szentháromságos Egy Isten, ezért a közösség léte és tevékenysége is a Szentháromság műve. A dicsőítő alkalom középpontjában az Eucharisztiában jelenlevő Jézus áll, aki – a rendezők hite szerint – szét akarja osztani ajándékait a nyitott szívvel érkező résztvevőknek. 

mi

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.