Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Kultúra
2010-11-18 21:40:00

Kultajánló

Hétről hétre ajánlunk programokat – híveknek és nem híveknek.

A jó és a rossz kertjében

 

 

 

 

 

 

 

 

"Nagyszínpadi koreográfia koncepciójaként már igen régóta gondolkodom a hét főbűn témakörén. A bűnök és a róluk szóló tanítások, melyeket leginkább a katolikus egyházhoz kapcsolunk, s melyek gyökerei a negyedik századra vezethetők vissza, jelentős szerepet játszanak a nyugati társadalmak társas érintkezésének rendszerében évszázadok óta. A tánc nyelvének segítségével szeretném megmutatni, hogyan van jelen a hét főbűn a ma társadalmának mindennapjaiban; s mindezt oly módon kívánom megjeleníteni és értelmezni, hogy a mai nézők számára releváns és befogadható legyen, mintegy önmagukra ismerjenek." – kommentálja az új-zélandi Cameron McMillan balettművész és koreográfus A jó és a rossz kertjében című darabjának megszületését. A november 19-én bemutatásra kerülő koreográfiát kifejezetten a Pécsi Balett számára alkotta. A darab a Pécsi Nemzeti Színház műsorát gazdagítja, de december 5-én a Művészetek Palotájában is látható lesz.

 

Jobb velünk a világ

 

 

 

 

 

 

 

Idén is megrendezésre kerül a Jobb velünk a világ elnevezésű jótékonysági koncert a Papp László Budapest Sportarénában. A fogyatékos zenészekből álló Nemadomfel Együttes mellett a hazai zenei élet három nagyágyúja: a Quimby, a Kiscsillag és a Csík Zenekar lép színpadra november 21-én vasárnap. A Quimby, egyik legismertebb slágerét az Ajjajjaj-t, Színai Tamással, a Nemadomfel egyik tagjával éneklik majd. Lovasi András a Nemadomfel Macskalány című számában közreműködik. A tavalyi koncert bevételéből felépülő szendrőládi otthon: a Nemadomfel Ház roma növendékei a Csík Zenekarral készülnek közös produkcióra. Közös dobshow és a Salsa Picante - egészséges és sérült fiatalok tánccsoportja – lesz még látható.

 

Hajléktalan Művészek Első Országos Fesztiválja 

 

 

 

 

 

 

 

„Az látszik, ami nincs - lakás, állás, pénz, finom illat, rendesen vágott haj, méltóság. Ami van, ami ugyanolyan, mint bárki másban, pláne, ami több, a tehetség, az alkotás iránti vágy, a létrehozás és megosztás öröme - ez az, ami nem látható. Ezek azok a dolgok, amik mentén NEM szoktunk a hajléktalanokra gondolni. Most itt a lehetőség! Nem csak gondolni - részt venni. Megnézni, meghallgatni - kommunikálni. Ajándékot készíteni, vagy csak lenni, együtt velük.” – ajánlja Látszom! címmel a budapesti Bálint Ház a Hajléktalan Művészek Első Országos Fesztiválját november 20-án. A Diszpécserportál Baráti Kör tagjai által életre hívott összművészeti fesztiválon az ország különböző pontjairól érkező hajléktalan művészek és művészcsoportok mutatkoznak be. A fesztivál alapgondolata, hogy a hajléktalan művészek az alkotásaikon keresztül láttassák magukat, mint alkotó, teremtő, cselekvő emberek.


 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.