Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Kultúra
2011-07-08 22:00:00

Vége a kalandoknak

Könnyes búcsú a Harry Potter sztárjaitól

Csütörtök este hatalmas tömeg jelenlétében került sor az utolsó Harry Potter-film, a Harry Potter és a Halál ereklyéi – II. rész premierjére Londonban. Többen kedd óta sátoroztak a Trafalgar téren.

A rekordhosszúságú vörös szőnyegen végigvonuló szereplők a velük készült interjúkban egytől egyig bevallották, hogy szomorúak és tele vannak nosztalgiával.

A stáb 2001 óta dolgozott együttazért, hogy életre keltsék a varázslótanonc felnőtté válásának történetét. A Potter-őrület egész Londonon úrrá lett: a két fő helyszínt, az ünnepi díszbe burkolt
Trafalgar Square-t, a Leicester Square-t és az őket összekötő utcákat is megtöltötték rajongók. A beszámolók szerint sokan kedden foglalták el a helyüket, és ott is aludtak. Szemmel
láthatólag még az érkező szereplők is zavarba jöttek az óriási tömegtől.


Mi lesz a végső leszámolás után?
 

– Őrület, ami itt van. Nagyon megható – Rupert Grint, a vörs hajú Ront megformáló szereplő ennyit tudottmondani, amikor a ceremóniamester kérdezgette, és hosszú habozás után az első és az utolsó Potter-filmet nevezte a kedvencének. Amikor pedig az elmúlt tíz év legmeghatározóbb pillanatáról érdeklődtek tőle, azt mondta: ez a pillanat, ahogy ott állhat az utolsó premier vörös szőnyegén az, amire mindig szeretne emlékezni.


A Harry Potter főszereplői tíz éve
 

– Ez volt a legcsodásabb, legtanulságosabb, legőrültebb, legbizarabb tíz év, ami
valaha lehet az életemben – búcsúzott a Pottert alakító színész, Daniel Radcliffe a szerepétől.
– A Harry Potter-filmek voltak az életem – jelentette ki Emma Watson a könnyeivel
küszködve. – A stáb a családom, Daniel Radcliffe és Rupert Grint olyanok, mint a
testvéreim, és titokban tervezzük, szervezzük, hogy valamiképpen újra együtt dolgozhassunk.


A Harry Potter főszereplői ma
 

Egyedülálló befejezéséért méltatta Todd McCarthy a The Hollywood Reportertől a filmet. A 8 részes, több mint 6,3 milliárd dolláros teljes bevételt elkönyvelő Harry Potter a legsikeresebb sorozat a mozi történetében. A kritikust a film meggyőzte: nemcsak az újabb bevétel miatt készült két részben, hanem hogy elég kielégítő befejezéssel záruljon. A Harry Potter és a Halál ereklyéi – II. rész július 15-től a magyar mozikban is látható.


-mi-

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.