Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Kultúra
2011-08-15 15:45:00

A Marvel Comics újítása gazdagítja a kulturális értékeket

Félvér szuperhős az új trend

A Marvel Comics egy boliviai képregényfesztiválon mutatta be az új félvér Pókembert, aki helyettesíteni fogja a klasszikus Peter Parker figurát. Kevert vér, új szempontok.

Miles Morales-t a Marvel Ultimate Fallout 4-dik részében ismerhettük meg egy New York-ban élő nörd kamaszként. A Marvel főszerkesztője, Axel Alonso azt nyilatkozta a fejleményekről, hogy az új Pókember „gazdagítja a kulturális értékeket” Amerikában.

Parker meghalt a Csodálatos Pókember 160-dik, júniusi részében egy harcban esküdt ellenfelével, a Zöld Goblinnal szemben. Parkerhez hasonlóan, utódja, Moralez is egy visszahúzódó, new yorki tinédzsert alakít. Moralez együtt él fekete és latino szüleivel az etnikailag sokszínű Brooklynban. Az eredeti pókember, Parker fehér volt és nagynénje nevelte a leginkább fehér negyedként ismert Queens-ben.


Obama a minta?

– Amikor ezt az egészet elterveztük, tudtuk, hogy egy másfajtra képet szeretnénk mutatni a világról. Egy új, 21-dik századi szuperhőst szeretnénk teremteni – nyilatkozta Alonso. A Marvel főszerkesztője, akinek anyja Angliába valósi volt, és apja pedig Mexikói, azt nyilatkozta, hogy ő sírt örömében amikor Barack Obamát megválaszották elnöknek. – Részben azért mert affro-amerikai származású, de nagyrészt azért, mert kevert-vérű volt – fogalmazott.


Személyes karakter

 

Alonso hozzátette, hogy amikor Morales “ leveszi az álarcát, egy teljesen más karaktert fogunk látni, és az eredeti mellett egy teljesen új közönséggel fog érzelmileg rezonálni.” Alonso az AFP-nek azt nyilatkozta, hogy a Pókember irója, Brian Michael Bnedis zsidó, és két örökbefogadott gyermeke van Afrikából. – Így kijelenthetem, hogy ha valakinek, neki ez az új karakter személyes volt – mondta Alonso.

-mi-

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.