Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2010-10-28 20:11:00

Exluzív interjú a kolerajárvány helyszínéről

A haiti kormány tehetetlen

A Haitin kirobbant járvány elsősorban az ország északi és középső részén jelent problémát. A kormány nem képes uralni a helyzetet. Helyszíni interjú a Baptista Szeretetszolgálat munkatársával.

Több hírforrás szerint a kolerajárvány elérte Haiti fővárosát. Az egy hónapja a helyszínen tartózkodó  magyar  baptista misszió munkatársai viszont azt tapasztalták, hogy csupán az északről érkezett betegek száma növekedett Port-au-Prince-ban. Közülük –  az elmúlt két napban – öten  haltak bele az egyébként gyógyítható, baktériumok okozta kórba.

Az ENSZ  egészségügyi csapatai, valamint a nemzetközi segélyszervezetek munkatársai nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak a lakosságnak, különösen a betegségmegelőzés területén. A kormány ugyanis nem képes uralni a helyzetet, így helyettük az ott lévő külföldi szervezetek próbálják összehangolni a felvilágosító kampányokat.

Az egészségügyi hatóságok jelentése szerint eddig közel háromezeren betegedtek meg. A fertőzöttek száma novemberig elérheti a kétszázezret is; akkor lesz a parlamenti választás Haitin. A helyi  választási bizottság szerint ez nem befolyásolja majd  a voksolás menetét.

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.