Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
2010-10-11 18:27:05

Kik vagyunk?

 

Keresztény újságírók vagyunk. Az újságírói semlegesség mítoszát nem tartjuk fenn, hanem beismerjük és örömmel vállaljuk  elfogultságunkat. 

Fenntartjuk viszont a függetlenségünket, mind a politikai pártoktól, mind a hozzájuk tartozó pénzügyi érdekköröktől. Függetlenek kívánunk maradni a felekezetektől is. Szerkesztőségünk tagjai különféle egyházakból valók, számunkra a közös teológiai keretet az egyetemes apostoli hitvallás jelenti. „A lényeges dolgokban egység, a kevésbé lényegesekben szabadság, de mindenekben szeretet” elvét valljuk. Ezen felül semmilyen felekezet-specifikus törekvést nem támogatunk. Háromféle megközelítésből szemléljük a jelenségeket:

– Amit igenlünk (pl. a család védelme, a szociális gondoskodás, a társadalom életében való felelős részvétel, a hatékony és igazságos jogrend stb.) 
– Amit ellenzünk (pl. szexuális szabadosság, kizsákmányolás, környezetrombolás, a lokális közösségek szabadságának veszélyeztetése stb.)
– Amivel kapcsolatban keressük a helyes választ (pl. a marihuánafogyasztás büntetése, a torrentezés, a melegfelvonulás stb.)
Minden kérdésben nyitottak vagyunk az építő és tiszteletteljes vitára. 

 A dolgokról dialektikusan beszélünk, több nézőpontot megmutatva.
Kertelés nélkül,  a politikai, vallásos, társadalmi mítoszokat lebontva tárgyaljuk az aktualitásokat.
Arra törekszünk, hogy portál külleme és összhatása olvasóbarát,  a megjelenő anyagok szakmai minősége magas színvonalú legyen.
Derűs, olykor ironikus a hangvételünk, mivel jó kedvünk van.
Az  olvasót töprengésre késztetjük, és bevonjuk a szerkesztésbe.
 
Jellemzőnk a civil szemlélet. Fontosnak tartjuk a lokális és természeti értékek védelmét, az erkölcsös, értékközpontú gazdasági és kulturális környezet megteremtését. A mindennapi.hu a szolidaritás és a szociális piacgazdaság, valamint az egyéni és közösségi felelősségvállalás híve. 
 Teológiai háttér: klikk ide, ha érdekel
Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.