Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2012-01-05 17:32:00

Itt van Dörner műsorterve

Dörner György, az Új Színház február 1-jén hivatalba lépő új igazgatója közzétette a teátrum idei és jövő évadának műsortervét.

Kodolányi János, Páskándi Géza, Hunyady Sándor, Nyírő József, Tomcsa Sándor, Jókai Mór, Bessenyei György, Pozsgai Zsolt és Wass Albert művei mellett láthatja a közönség Csurka István A hatodik koporsó című drámájának ősbemutatóját is, amelynek rendezésére pályázatot írnak ki.

Dörner György a Színház.hu portálon tette közzé csütörtökön az Új Színház idei és 2012/2013-as évadának műsortervét.

Bár az új vezetés első bemutatóját csak márciusban tartják, már a meghirdetett februári programon is változtatna Dörner György: 26-án Kocsis István Árva Bethlen Kata című művének felújított előadását tűznék műsorra Kökényessy Ági és Vass György szereplésével.

Az első új bemutató március 23-án lesz Kodolányi János Földindulás című művének előadása a főbb szerepekben Szakács Tiborral, Koncz Gáborral, Bánsági Ildikóval, Koncz Andreával és Lux Ádámmal, Pozsgai Zsolt rendezésében. A következő premiert április 20-án tartják: Páskándi Géza Vendégség című darabját tűzik műsorra, a rendező Pataki András lesz.

Több zenei sorozatot is terveznek: Mikrokozmosz címmel magyar zeneszerzők gyermekeknek írt műveit dolgozzák majd fel egy Galántai Csaba rendezte szériában, de egy zongorasorozatot is láthat majd a közönség.

A tervek szerint magyarországi és határon túli társulatok magyar darabjait is vendégül látják. Az évad végén, május 28-án pedig előbemutatót tartanak a Mert a mamának így jó című zenés vígjátékból, amelyet az egyik szabadtéri színházzal közösen visznek színre. A produkció ősztől lesz látható az Új Színházban.

A tervek szerint augusztus 6-án új nyári színházat avatnak, amely az elkövetkező években az Új Színház művészeinek kínál majd lehetőséget. Hunyady Sándor A három sárkány című vígjátékát mutatják be, amely ősztől szintén a színház műsorán szerepel. Az új nyári színházról a műsortervből csak annyi derül ki, hogy a Dunántúlon lesz, a pontos helyet és az elképzeléseket február közepe után ismertetik.

Tárgyalásokat folytatnak különböző nyári színházi helyszínekkel, szeptemberben ugyanis egyhetes fesztivált szerveznének, amelyen a nyári bemutatókat tűznék műsorra.
A 2012/2013-as évadban Nyírő József Jézusfaragó ember című művét, Gyurkovics Tibor Kreutzer szonátáját és Tomcsa Sándor Műtét című tragikomédiáját is láthatja a közönség.

November második felében tartják Csurka István A hatodik koporsó című drámájának ősbemutatóját. A rendező személyére pályázatot írnak ki még február végén. A 2012-es évet díszbemutatóval zárják: Jókai Mór A bolondok grófja című vígjátékát viszik színre.

A jövő évad második felében Bessenyei György Ágis tragédiája című műve és Pozsgai Zsolt Razziája mellett Wass Albert A funtineli boszorkány című darabját tűzik műsorra, amely zenés, mozgásszínházi változatban kerül a közönség elé. A tervek szerint jövő májusban megkezdődnek a próbái egy új zenés magyar műnek is, amely már a nyári színházi helyszínre készül.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Színház
 • Színpadra viszik a magyar filmsikert
 • Egyházi tiltakozás: fekáliával dobálják Jézust?
 • A Biblia tizenkét felfogásban
 • Bereményi Géza és az MTVA mostantól kéz a kézben
 • Elhunyt Garas Dezső, a Nemzet Színésze
 • Nem mindennapi: hajléktalanok a nézőtéren
 • Ki kér kávét a ledózerolt színházban?
 • Tarlós csak trükközött Dörnerrel?
 • Kicsoda valójában az Operaház Fantomja?
 • Miért éppen egymást választjuk?

 • A hét java

  © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.