Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
2010-10-13 17:21:14

Miért narancs?

Szerkesztőgárdánk sokszínű, szabadon vitatkozó közösség , ahol a viták végén a főszerkesztő általában megmondja, hogy mi a véleményünk. Nagyot csörtéztünk a színválasztással kapcsolatban is. Érdekel, miért pont narancsszínűek lettünk?

Mikor Lente István grafikus nekiállt megtervezni az arculatunkat, többek közt azt az instrukciót kapta, hogy legyen az oldal egyszerre elegáns és derűs. Az eleganciát az egymással rendkívül udvarias, lágy zöldesszürkéknek köszönhetjük, a derűt pedig a halkan kuncogó narancsnak. Most kicsit úgy érezzük, mintha egy vicc poénját magyaráznánk, de a logónk színe egyszerre idézi fel a napsütést, aminek örülj, és a frissen sült kenyeret, amelybe rejtsd el magad. Gondolta a fene, amit azóta többen ránk sütöttek, hogy ez totál fideszes arculat.

Mindenesetre parázs vita alakult ki a színről szerkesztőségünkben.

Lente István, mikor értesítettük a dilemmáról, azt felelte, hogy ezzel az erővel a diabéteszre is lehetne asszociálni a logóról, s hogy a narancs nevű gyümölcsre is rá lehet fogni lassan, hogy fideszes, sőt, hogy fel tudna robbanni az ilyen hülyeségektől. Persze, szíves unszolásunkra mutatott egyéb variációkat, a homokszíntől a bús mélybordón és az óaranyon át a gyermeteg napsárgáig, de nem passzolt egyik se. Kísérleteztünk, színkódoltunk dosztig, ám amint kezdtük elhagyni a narancsként értelmezhető, vagyis politikailag terhelt tartományt, ronda lett az egész.

Akkor a főszerk kimondta, hogy narancs és kész. És lassacskán megnyugodott mindenki.

Rájöttünk: jobb, ha nem engedjük, hogy egy amúgy is lejátszott politikai háború paranoid reflexei rángassanak. És nem fogunk rettegni, hogy be ne skatulyázzanak, hiszen előbb vagy utóbb úgyis beskatulyáznak.

Item, Lente István később dobott egy mailt arról, hogy az index logója is narancsszínű.
 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.