Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
2010-10-11 18:22:50

Milyen közéletiségről is van itt szó?

Nem ellenzéki, nem kormánypárti

Nem ismerünk tabutémákat, az élet minden területével foglalkozunk. Bár egyik párthoz sem kötődünk, van véleményünk a pártokról, és ezt nem is rejtjük véka alá. Nem hisszük, hogy a kereszténység jobboldali. Azt sem, hogy baloldali.

Pletyka, hadjárat
          
Senkit sem tartunk ellenségnek, de elképzelhető, hogy sokan fognak minket utálni. Nem lehet minket semmilyen fiókban elhelyezni, tehát máris beindultak a mérsékelten jóindulatú pletykák, egyrészt arról, hogy a kormány pénzel minket, másrészt arról, hogy a „komcsik” pénzelnek minket. Szerintünk ez vicces.

Ezúton jelezzük: nem lehet megvásárolni minket, mert már elkeltünk. Akit bővebben is érdekel, hogyan történt a tranzakció, kérjük: lapozza fel az Újszövetségből Péter apostol 1. levelének
1. részéből a 18-19. verseket; ott ez le vagyon írva.

Az olyan politikai megnyilvánulásokat,  amelyek megfelelnek az értékrendünknek, támogatjuk, 
a többit pedig kritikával illetjük, függetlenül attól, melyik párthoz köthetők.

Kőkeményen kritizálunk  minden szélsőséges, kirekesztő, rasszista megnyilvánulást. Nem szeretjük a zsidózást, buzizást, cigánybűnözőzést, ahogy nácizást, antiszemitázást sem. Nem szeretjük az általánosítást. A méltányosságot és az őszinteséget szeretjük.

Ápoljuk a hazaszeretetet és egészséges nemzettudatot. Sőt, tulajdonképpen ezek ápolnak minket.

Nagyon odafigyelünk  a kisebbségek helyzetére, és igyekszünk az ezzel kapcsolatos kérdésekre felelősségteljes válaszokat  keresni.

Hangsúlyt fektetünk mind a szociális, mind a szexuális etikára. Az erkölcsi szabadosságot hirdető liberalizmust szanaszét fogjuk kritizálni. Éppúgy, mint a piacközpontú, vadkapitalista törekvéseket.

Szerintünk nem a minél több pénz a jólét záloga. A jólét alatt azt értjük, ha Istennel, egymással és környezetünkkel harmóniában élhetünk. Bár a haragoszöld szemlélet (mint mindenféle fundamentalizmus) távol áll tőlünk, a teremtett környezet védelmét éppúgy feladatunknak tekintjük, mint a kulturális és szociális környezet védelmét.

Nagyon érdekelnek a vidékfejlesztés, a mezőgazdaság kérdései, és támogatunk minden innovációt, ami az emberléptékű gazdálkodást erősíti. Elsősorban a magyar termelők, a kis-és közepes vállalkozások javát tartjuk szem előtt. De azt azért nem hisszük, hogy el kéne kergetni a multikat.
 
Nincs bal-jobb, vagyis egyenlő a mérce
 
Nem osztjuk jobb és bal oldalra a magyar kultúrát, hanem az értéket keressük minden alkotásban. Kritizáljuk az üresség dicsőítését, az agresszív szekularizmust és a szabadosságot, még akkor is, ha ezeket valaki profi szinten űzi. Azonban az alacsony színvonalú műveket is metsző kritikával illetjük, szóljanak bár szép dolgokról. Különösen fontos terület számunkra az irodalom, a film, a zene (a könnyű- és a kortárs muzsika is), valamint a színház. Rendszeresen foglalkozunk tévé és rádióműsorok kritikájával.
 
Vasökölként sújtunk le a korrupcióra. Nincs jobb- és baloldali bűn, úgyhogy minden csaló és tolvaj számára veszélyesek leszünk. Nem azért, mert nem szeretünk minden embert. Minden embert szeretünk, de nagyon utáljuk a lopást, főleg, ha  közvagyonról van szó.
 
A külpolitikai események megítélésénél is az egyenlő mérce elvét alkalmazzuk. Adottságnak tekintjük, hogy hazánk a NATO, az ENSZ és az Európai Unió tagja, de ettől még e nemzetek feletti szervezeteket is illethetjük kritikával. Nem kívánunk nagyhatalmak oldalára szegődni. A kiegyensúlyozott diplomácia és az ésszerű keretek közt megtartott nemzeti szuverenitás, a minél kevesebb függés elvét követjük. Sem atlantisták, sem oroszbarátok nem vagyunk, így amerika- vagy oroszellenesek sem lehetünk.  
 
A külhoni magyarok autonómiatörekvéseit támogatjuk, mert hisszük, hogy Isten magyarnak teremtett, és a nemzetet nem lehet földrajzi határokkal darabokra vágni.
 
A szélsőséges revizionizmussal ellenben nem értünk egyet. 
 
És a tudománnyal mi lesz, hm?
 
Hisszük, hogy a hit és a tudomány nem áll szemben egymással. Minden érdekes tudományos kutatást figyelemmel kísérünk és igyekszünk olvasóinknak megmutatni.

A technikai fejlesztésekről is beszámolunk. Szeretettel üdvözöljük a technológiai fejlődést, amennyiben valóban az emberi közösség javát szolgálja.
Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.