Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2010-11-09 12:34:00

"...megsegíti Isten reggelre kelve." Zsoltárok 46,6.

Vigasztalás a nehéz időkben

Amikor a világod hirtelen a feje tetejére áll, emlékezz arra, hogy Isten életedre vonatkozó terve nem lett törölve! Amikor úgy érzed, hogy csapdába estél, és nincs kiút, jusson eszedbe a következő néhány dolog:

1. Keresd a folyót! "Egy folyam ágai örvendeztetik Isten városát..." (Zsoltárok 46,5). Az Ószövetség szimbolikájában a folyók jelentik Isten ellátmányát, amely minden szükségünkre elég. Amikor úgy tűnik, hogy minden emberi forrás kiszáradt, ne félj, keresd a folyót!

2. Keresd a várost, "...Isten városát, a Felségesnek szent hajlékait" (Zsoltárok 46,5), bármilyen körülmények között is vagy is! Isten városa, az Ő jelenlétének és hatalmának szimbóluma garantálja, hogy Ő még mindig kezében tartja az irányítást, és helyre fogja állítani a békét és a rendet zaklatott világodban.

3. Keresd Isten jelenlétének jeleit! "...megsegíti Isten virradatkor" (Zsoltárok 46,6). A hajnal az új kezdet jelképe, megadja azt a biztonságérzetet, hogy ezen a nehéz és megpróbáltatásokkal teli időszak után már új nap közeleg. "Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged!" (Jeremiás siralmai 3,22-23)

4. "Jöjjetek, lássátok az Úr tetteit..." (Zsoltárok 46,8). Ha újra emlékezetedbe idézed Isten hatalmas cselekedeteit, az építi a hitedet, és eszedbe juttatja, hogy Ő "tegnap, ma és mindörökké ugyanaz" (Zsidók 13,8). Ha akkor gondot viselt rólad, most is meg fog őrizni.

5. Nézz Istenre, és nyugodj meg! Isten hatalmának és hűségének kipróbált és bizonyított alapjára építve, élhetsz e szerint az ige szerint: "Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!" (Zsoltárok 46,11).

Mai ige


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.