Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-12-18 11:00:00

Szükséged van egy tervre!

„És íme, férfiak ágyon hoztak egy béna embert és igyekeztek bevinni és letenni eléje. Mivel a sokaság miatt nem találták a módját, hogyan vigyék be, felmentek a háztetőre és a cseréptetőn át eresztették le ágyastól Jézus elé a középre. Ő pedig látva hitüket így szólt: Ember, megbocsátottak a te bűneid.” (Lukács 5: 18-20)

Istennek terve van veled is.  Fotó: innen

Íme egy módszer, ahogyan egy kis csoport embereket nyerhet meg Jézus számára ebben a karácsonyi időszakban: a csapatodnak tervet kell készítenie! Habár a hit és az ima fontos szerepet játszanak abban, hogy másokat Jézushoz vezessünk, neked is tenned kell valamit! Tervre van szükséged. Amikor a négy barát látta, hogy a Jézushoz vezető út el van zárva, készítettek egy tervet, hogy a béna embert eljuttassák Jézushoz.

A te kis csoportodnak szüksége van egy tervre, hogy embereket vigyen Jézushoz ebben a karácsonyi szezonban. E nélkül soha nem fogsz senkit a Megváltóhoz vezetni. A Biblia azt mondja, hogy Istennek van egy terve: „Atyáink Istene választott ki Téged, hogy megismerd az Ő akaratát”. (Apcsel. 22:14)

Istennek a cselekedetre vonatkozó terve a Nagy Missziói Parancsban van összefoglalva:
„Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek, és íme én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” ( Máté 28: 19-20)

 

Forrás: Napi remény

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.