Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-07-21 17:29:00

„Én pedig azt mondom nektek, hogy aki haragszik atyjafiára, méltó arra, hogy ítélkezzenek felette.” Mt.5,22.

Szabadulni a haragtól

„Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne ölj! Mert aki öl, méltó arra, hogy ítélkezzenek felette. Én pedig azt mondom nektek, hogy aki haragszik atyjafiára, méltó arra, hogy ítélkezzenek felette, aki pedig azt mondja atyjafiának: Ostoba! - méltó a főtörvényszéki eljárásra; aki pedig azt mondja: Bolond! - méltó a gyehenna tüzére." Máté 5,21-22.

 

Ahol két ember egymásba kapaszkodik, ott életerő árad. Ahol egymásnak feszülnek, ott elhalnak, fogynak az energiák. Jézus nem véletlenül emeli ki a haragot. Minden vádlás, rossz kívánság, egymás elleni düh mérgez. A házaspárok a végletekig tudják kínozni egymást csendes vagy épp hangos vádlással. A kicsi gyermek megsemmisül szülei dühös tekintetének, szavainak terhétől. Jézus tényleg öléssel vádol bennünket? Hiszen mindannyian haragszunk.

Jézus az élet védelmére hív. Arra, hogy őrizzük és tiszteljük a Teremtő Isten minden „leheletét”. Ha büszkeségünket mások kárára akarjuk megtartani, ha oktalanul haragszunk, az élet ellenében önmagunkat helyezzük előtérbe. Krisztus a kereszten a végletekig megy. Megkínzóiért, gyilkosaiért imádkozik. Minket is erre a szabadságra hív. A harag az élet része, de haragod addig tartson, amíg az a természetes életből fakad. Amint beleragadsz, magadhoz öleled, az élettől fosztod meg magad és környezeted. Ma engedj el egy fölöslegesen dédelgetett haragot!


Ajánlott igeszakasz: 1Móz 33,1–10

forrás: Fénysugarak, CE Union

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.