Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-05-28 10:31:00

Mitévők legyünk, ha valamiben nem tudunk dönteni?

Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. (Jak 1,5)

Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága.Esküszöm és fogadom, hogy megtartom igazságos döntéseidet. Nagy nyomorúságba jutottam, tartsd meg életemet ígéreted szerint, URam!Önként vállalt fogadalmaimat fogadd kegyesen, URam, és taníts engem döntéseidre!  Életem folyton veszélyben van, törvényedről mégsem feledkezem meg. Csapdát készítettek nekem a bűnösök, utasításaidtól mégsem tértem el. Intelmeidet kaptam örökségül örökre, azok örvendeztetik szívemet. Szívből törekszem rendelkezéseid teljesítésére, ennek örök jutalma van. (Zsolt 119,105-112.)

Állj meg! - kiáltottam már harmadszor négyéves fiamra. Séta közben megint túl messze ment tőlem, és veszélyes közelségbe került az úttesttel. Annyira elterelte figyelmét az autók zaja és más gyerekek látványa, hogy rá sem hederített, milyen távol van az apjától.

Az jutott eszembe, mi is könnyen túl messze kerülhetünk mennyei Atyánktól, ha nem imádkozunk naponta vezetésért, vagy nem olvassuk a Bibliát. Elvonja figyelmünket az, amit a világ kínál. Többet dolgozunk, hogy több pénzt keressünk, és több tulajdonunk legyen. Televíziót nézünk, és számítógépes játékokat játszunk. Ezek, és más elterelők oda vezethetnek, hogy rossz döntéseket hozunk, és veszélyes irányokba terelődünk, amelyek károsak magunkra és másokra.
De hálásak lehetünk, hogy olyan Atyánk van, aki közel marad hozzánk. Ha eltévedünk, hívhatjuk Istent bármikor, hogy vezessen vissza a helyes útra, az örömteli engedelmességbe.

Atyánk, segíts, hogy közel maradjunk hozzád imádság és igéd tanulmányozása által. Vezess, hogy úgy imádkozzunk, mintha életünk múlna ezen - mert az életünk valóban ezen múlik. Ámen.

Isten vezetést kínál a nagy és kis döntésekben egyaránt.
 

Jerry Bragalone (Pennsylvania, USA)


http://www.csendespercek.hu

 

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.