Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-08-23 10:45:00

"És a király Esztert minden asszonynál jobban szerette, és minden leánynál nagyobb kedvet és kegyelmet nyert őelőtte." Eszter 2,17

Menyasszony vagy asszony?


fotó: innen


Amikor eljutok oda, hogy egészen átadom az életem, akkor leszek menyasszonyból asszony.
A Krisztus-testben vannak tagok, akik a menyasszony, és vannak, akik a feleség életét élik. Odajutottál-e már, hogy teljesen az Úré vagyok, és ez egész életre és örök életre szól? A menyasszonyság egy időleges kapcsolat. Találkozunk, de nem vagyunk együtt egész nap. Örömteli alkalmak ezek, de a menyasszonynak megvan a függetlensége.
Úgy él, ahogyan jónak látja. Az asszony állandóan együtt van férjével.
Azt mondja az 1Kor 6,17: "Aki pedig az Úrral egyesül, egy lélek ővele." Feladott függetlenség, feladott akarat. Nincs titkom az Úr előtt, mindent elmondok Neki. Egy asszonynak mindig volt egy kis külön pénze. Anyagilag nem merte magát rábízni az Úrra. Mi lesz, ha nem tudok megvenni valamit? József nem csak azt mondta a testvéreinek: "Jöjjetek közelebb hozzám", hanem azt is: "Eltartalak én titeket." Az ég és föld Ura a te férjed és Teremtőd!
Amikor otthagytam az állásomat, anyagilag is rábíztam magam. Ha majd hazaérek, és megkérdezi: volt-e fogyatkozásod valamiben? - azt mondhatom: semmiben. Gazdagon, csodálatosan, királyi módon eltartott. Eszterrel megtörtént, hogy mindenkinél jobban szerette a király, és a királyi koronát a fejére tette. Vajon rád tehette-e már a királyi koronát, azt a dicsőséget, ami azoké, akik egészen az Övéi? Beszélhetett-e már veled az ő országára tartozó dolgokról? Fáj-e neked, ami Neki fáj? Átadhatja-e, amit neked szánt, mint az ő Teste tagjának?


forrás:
Trausch Liza "...Beszéded megelevenít" áhítatok minden napra


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.