Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-07-07 13:55:00

"És lásd meg, van-e nálam a gonoszságnak valamilyen útja?" Zsolt. 139,24

Lásd meg!

Vizsgálj meg engem, oh Isten, és ismerd meg szívemet! Próbálj meg engem, és ismerd meg gondolataimat! És lásd meg, ha van-e nálam a gonoszságnak valamilyen útja, és vezérelj engem az örökkévalóság útján! Zsoltárok könyve 139,23-24.




Sok ember fél orvoshoz menni, mert kiderül, hogy rákos. Nem az a baj, ha kiderül, hanem ha titokban marad, és belehalsz az örök halálba. Mondd ki bátran: "Vizsgálj meg... Próbálj meg!" Ne fuss el az elől, Aki a legjobban szeret a világon. Rajta kívül senki nem szeret igazán. Istennél mind a kettő együtt van, a kérlelhetetlen ítélet és a mérhetetlen szeretet. Ismerd meg az Orvosodat, akkor nem akarsz előle elfutni. Mondd most, hogy tégy velem, amit akarsz, ami látásod szerint az üdvösségemre való. Ha van nálad a gonoszságnak valamilyen útja, kérjed az Urat, hogy vezessen a világosság útjára.
Egyszer így olvastam: Ne kritizálj, és nem leszel fáradt! Ez a mondat akkor nagyon helyreigazított. Fárasztó a hibakereső, másokat bántó, lekritizáló élet. Ne engedd, hogy a rendezetlen múltad tönkretegyen. Amit megbocsátottál, soha többé ne emlegesd fel a szívedben. Nehogy a gonoszság útja a kegyelemből visszavigyen az ítélet útjára.

A dicsekedéssel kapcsolatban szeretném elmondani, hogy Dániel 7,8. verse beszél a nagyokat szóló szájról. Vajon nem mondasz-e mindig többet, mint ami igaz? Amíg az agyamtól a számig ér valami, már mást mondok, mint ami igaz. Az ember különösen szeret magáról beszélni. Erre nagyon kell vigyázni. Úgy megszoktad, hogy már észre sem veszed, hogy magadat dicséred, emeled fel. Vagy a családodat. Dicsekedsz a gyermekeiddel. Gyermekeid Istennek szentelt edények? Ő adta - vajon az Övé? Ne merj belőlük dicsőséget inni, mint Belsazár ivott a szent edényekből. Jézus példát adott, hogyan kövessük lábnyomait. ő az Orvosod, a Pásztorod. Nyomdokain jársz-e?!


Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..." c. áhítatos könyvéből


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.