Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2012-01-05 10:02:00

Jézussal Indiában

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (Jn 3,16)

Karácsonyi családi utazásunk részeként meglátogattuk a Taj Mahalt, a középkor egyik legnagyobb csodáját. Négy órát töltöttünk bent az épületben, melyet egy mogul király építtetett szeretett felesége emlékére. Évszázadokkal később is, szerelmüket ez az építmény szimbolizálja szépségével és hangulatával. Az épület, amely a végzetes szerelmet őrzi, a halhatatlan szeretetre emlékeztetett, amit a királyok királya mutatott meg több mint 2000 évvel ezelőtt. Jézus eljött a Földre, és életét adta értünk. Ez több, mint mikor egy földi király mutatja ki szerelmét feleségének. Isten szeretete, amit ma és mindig is megtapasztalhatunk, örökké tartó, feltétel nélküli és hibátlan.

Isten szeretete, melyet Krisztusban mutatott meg, eltörli bűneinket. Isten továbbá örök életet is ígér nekünk. De nem kell valami különleges helyre elutaznunk, hogy ezt megtapasztalhassuk. Amit tennünk kell, az csak annyi, hogy higgyünk Jézus Krisztusban. És akkor mi leszünk azok, akik – mint az ókori király a szerelmét – hirdetjük másoknak Isten szeretetét.

Köszönjük Urunk, hogy eljöttél a Földre, és életedet adtad értünk! Kérünk, segíts, hogy szívünkben érezhessük szeretetedet, és azt átadhassuk másoknak is. Ámen.

Krisztus örök időkre megváltoztatta a történelmet és az életünket.

Rohan P. Diarsa (Gujarat, India)
 

Forrás: Csendes Percek

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.