Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2012-01-21 10:00:00

Hogyan fogadom Jézus tanítását?

"Jézus az apostolok kiválasztása után tanítványaival együtt hazatért (Kafarnaumba, Péter házába). Ott azonnal nagy tömeg verődött össze, úgyhogy még evésre sem volt idejük. Amikor rokonai ezt meghallották, elindultak, hogy erőnek erejével magukkal vigyék, mert az volt róla a szóbeszéd, hogy eszét vesztette." (Mk 3, 20-21)

Az emberek egymásnak adhatták tovább mindazt, amit a csodatevő tanítóról megtudtak. Fotó:innen

Tömegesen járulnak Jézushoz az emberek, hogy hallgassák tanítását, és sok beteg keresi fel, hogy gyógyulást találjon nála. Jézus szavainak, de még inkább csodáinak pozitív fogadtatásáról árulkodik mindez. Az emberek egymásnak adhatták tovább mindazt, amit a csodatevő tanítóról megtudtak. De a pozitív híradások mellett, úgy tűnik, hogy egyes rossz dolgokat is mondanak Jézusra, például azt, hogy „eszét vesztette”. Az ilyen állítások hatására keresik fel rokonai Jézust, hogy hazavigyék. A szóbeszéd elterjedése után majd hamarosan feltűnnek a farizeusok is, akik azt kezdik el híresztelni, hogy az ördög szállta meg Jézust.
A mai rész is már azt jelzi, hogy egyesek elfogadják Jézust, míg mások hibát keresnek benne, hogy elutasíthassák, később pedig vádolhassák és elítélhessék.
Hogyan fogadom Jézus tanítását? Kinek tartom Őt?

Istenünk, özvegyek, árvák és idegenek védelmezője! Abban a világban, amelyben sokan remény nélkül élnek, feltámasztottad Fiadat, hogy reménységet adj az emberiségnek és megújulást a földnek. Erősítsd és egyesítsd továbbra is egyházadat abban a küzdelmében, amelyet a halál erőivel szemben folytat abban a világban, ahol a teremtés és az emberiség elleni erőszak homályosítja el az általad felajánlott új élet reménységét. Ezt kérjük a feltámadott Úr nevében, az Ő Lelke erejével. Ámen

 

Horváth István Sándor nyomán

Forrás: Napi evangélium

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.