Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-07-13 10:00:00

"És ímé az Isten ajándékba adta néked mindazokat, kik veled együtt hajóznak." ApCsel 27,24b

Hiszek az Istennek

Minthogy már sokat éheztek is, Pál felállt közöttük, és így szólt: "Az lett volna a helyes, férfiak, ha rám hallgattok, és nem indulunk el Krétából, hogy elkerüljük ezt a veszélyt és ezt a kárt. Én azonban most is azt tanácsolom nektek, hogy bizakodjatok, mert egy lélek sem vész el közületek, csak a hajó.
Mert ma éjjel elém állt annak az Istennek az angyala, akié vagyok, és akinek szolgálok.
Ez azt mondta: Ne félj, Pál, neked a császár elé kell állnod, és Isten neked ajándékozta mindazokat, akik veled vannak a hajón.
Ezért bizakodjatok, férfiak! Én hiszek az Istennek, hogy úgy lesz, ahogyan nekem megmondta. 
Apostolok Cselekedetei 27,21-25. 




Soha vissza nem térő kegyelem ez az élet. Gondolj arra, amit most megtehetsz, soha azután. Ha elmúlik a kegyelmi idő, nem térhetsz meg. Ha pedig már az Úré vagy, nem lesz lehetőséged embereket Jézushoz vezetni. Istennek egy ideje van: a ma! Isten az örök Jelen. Csak a mi földi életünkben van múlt, jelen és jövő. Amikor átjutsz az ő országába, az örök jelenbe jutsz. Becsüld meg azt a lehetőséget, amit az Úr "mostanra nézve" adott. Istennek gazdag kegyelmi ajándékai vannak. Mai Igénk is erről beszél, hogy Isten ajándékba adja neked azokat, akikkel együtt hajózol. Tudsz-e ajándékot elfogadni? Az első nagy ajándék: Jézus! Vele együtt jönnek a többi ajándékok. Jézus nem csak betölt, hanem kiárad a szemeden, életeden, mozdulataidon keresztül belőled valami. A belőled áradó élet érinti azokat, akik veled együtt hajóznak a családban vagy a munkahelyeden. Tudod, mit jelent ez? Ébredést! Isten egy emberrel kezdi. Egy emberen keresztül jött be a bűn ebbe a világba, és egy Emberen keresztül jött be az Élet. Bár tied lehetne ez a mondat: "Hiszek az Istennek." A hit összekapcsol Istennel. Ezt a hitet támadja legjobban az Ördög. Itteni szolgálatom kezdetén olvastam egy esti Igében: "Tekints fel az égre, és számláld meg a csillagokat, ha azokat megszámlálhatod - és monda néki: Így lészen a te magod." Kimentem a csillagos ég alá, és próbáltam számolni. Lehetetlen volt. Amikor visszamentem, így olvastam a következő mondatot: "És hitt az Úrnak, és tulajdoníttaték az őnéki igazságul" (1Móz 15,5-6).


Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..." c. áhítatos könyvéből

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.