Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2012-01-06 10:00:00

Csendes átváltozás

„Abban az időben így beszélt Jézus a zsidó tömeghez: „Én vagyok a mennyből alászállott élő kenyér. Aki ebből a kenyérből eszik, örökké fog élni. Az a kenyér, amelyet én adok, az én testem a világ életéért.” (Jn 6,51)

Engedem-e, hogy Isten szava megváltoztasson?  Fotó: innen

Mai elmélkedésünkben kérdezzük meg magunktól: Hol van a helye az életemben Krisztusnak, az Élő Kenyérnek? Hol van a helye az életemben az Élő Kenyérrel való táplálkozásnak?

Sok ember úgy járkál az élet nagy bevásárlóközpontjában, hogy soha semmit nem talál. Mintha egy láthatatlan erő naponta átrendezné számukra a mindennapi élethez szükséges dolgokat. Összevásárolnak mindenféle feleslegeset, s talán észre sem veszik, hogy ettől még nem lesz boldogabb az életük. Mindennap kenyér nélkül térnek haza, s kenyér helyett jóllaknak egy kis szórakozással és kikapcsolódással. Pedig ők is megszokott helyen találhatnák meg az Élő Kenyeret, Krisztust!

A szentmisére/istentiszteletre járó emberek ennél egy kicsit jobb helyzetben vannak. Kérdés azonban, hogy mikor válik gyümölcsözővé számunkra a szentmise/istentisztelet? Csak akkor, ha befogadó, Isten ajándékát elfogadó vagyok. Isten meghív, megszólít, de befogadom-e az Igét, a tanítást? És engedem-e hogy Isten szava megkezdje bennem a csendes átváltoztatást?

A tiszteletünk legmélyebb jele az, hogy állandóan vágyakozunk a Krisztussal való kapcsolatra és közösségre.

Uram, Jézus! Amikor a szentmisében/istentiszteletben a te szavadat hallgatom, a te irántam való szeretetedre gondolok. Add, hogy érezzem is azt a csodálatos szeretetet, amivel nap mint nap körülölelsz engem.

Horváth István Sándor nyomán

Forrás: Napi Evangélium

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.