Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-10-01 11:06:00

„Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen..." Ézs.53,5.

Beengeded Istent a szenvedéseidbe?

Pedig a mi betegségeinket viselte, a mi fájdalmainkat hordozta. Mi meg azt gondoltuk, hogy Isten csapása sújtotta és kínozta. Pedig a mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze. Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen, az ő sebei árán gyógyultunk meg. (Ézsaiás 53:4-5)

Érted és helyetted is fotó:innen
 

Jézus szenvedései mit jelentenek neked? Hiszed, hogy érted, helyetted, miattad történtek a golgotai események? Az alábbi történet beszámol arról, hogy valakit mi módon érintett meg Jézus szenvedése:

Virgil Gheorgiu író beszél egy rab emberről, akit a koncentrációs táborban a félelem és kín teljesen tönkretett. Egyik este nem bírta tovább, és elhagyta barakkját. Olyan kétségbeesett volt, hogy véget akart vetni mindennek, és az elektromos árammal telített szögesdrótba akar
dőlni. Oda vezető útján a kis tábori kápolna mellett haladt el. Csak egy egyszerű sátorból állt. A fogoly belépett, és előrement a primitív oltárhoz. Egy kereszt állt rajta két nyers ágból összetákolva, és azon kartonpapírból összeállított megkínzott alak. Az öt piros sebet egy
cigarettás doboz papírjából tépték le és ragasztották oda. A töviskoronát egy konzervdoboz bádogjából vágták ki. A fogoly megindultan áll a meggyalázott nyomorúság képe előtt.
- Ó Jézus - mondta -, még sohasem láttalak téged így, szenvedésedben.
Ezekkel a szavakkal megfordult, és csendesen visszament a barakkjába.
Nem tudott már a szögesdrótba futni. Már nem kellett megtennie. Már nem volt egyedül szenvedéseiben.

Szenvedsz valamitől? Nem vagy egyedül. Jézusra nézz és erőt kapsz…

A fájdalom Istennek a követe, akit hívogatóba küld hozzánk, az utcán kóborló koldusokhoz. Minket hív királyi vacsorára: az Ő Fiának lakodalmára.

 

forrás: Napi Ige és gondolat


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.