Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-03-19 11:07:00

Nem mindegy, mit tartunk otthon

Barbár dolog a könyvégetés? (ApCsel 19, 19)

„Azok közül sokan, akik a varázslást űzték, összehordták könyveiket, és mindenki szeme láttára elégették. Mikor kiszámították a könyvek értékét, ötvenezer ezüstpénzre becsülték.” Apostolok cselekedetei 19,19

 

Kiszámították az elégetett könyvek értékét? Ki számolta ki, és miért? Olyan nehéz elhinnem, hogy az apostolok, vagy esetleg maguk az elégetők. Újságírók meg nem voltak még akkoriban. Mi értelme lett volna annak, hogy a tulajdonosuk számolgassa, mennyit érnek a piacon azok a könyvek? Ők elvégre kifejezték az égetéssel, hogy mennyit jelent számukra az adott tárgykupac. Szerintem azok számolgattak, akik bámészkodni mentek oda, nézni az „őrülteket”, akik kidobnak ennyi pénzt az ablakon.

 Az istenhívő ember is sokszor azt gondolhatja, megőriz ezt meg azt, korábbi praktikái eszközeit. Mióta megismerte Jézust, tudja, hogy ezeknek már nincsen erejük, tehát nem jelentenek semmit, hogy ott vannak-e a lakásban vagy sem, úgyse hisz bennük. Úgy látszik, mégsem mindegy, hogy miket tartunk otthon. Sajnáljuk kitépni abból a gyönyörű magazinból azt a horoszkópos oldalt, főleg, hogy a hátoldalán olyan jó kis receptek vannak? Barbár dolognak érezzük elégetni az álomfejtős, jóslásos könyvecskéinket? Az apostolok idejében pedig az ige hatalmas terjedése lett az ilyen tettek eredménye. Akkor csak nem lehet fölösleges!
 

Szommer Hajnalka
 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.