Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-08-13 09:57:00

„Fogadjátok be tehát egymást, ahogyan Krisztus is befogadott minket az Isten dicsőségére.” (Róm 15,7)

Az evés, mint befogadás


fotó:innen

Amikor Jézus továbbment onnan, meglátott egy embert ülni a vámnál, akit Máténak hívtak, és így szólt hozzá: "Kövess engem!" Az felkelt, és követte őt.
És történt, amikor Jézus asztalhoz telepedett a házban, sok vámszedő és bűnös jött oda, és letelepedtek Jézussal és az ő tanítványaival együtt.
Meglátták ezt a farizeusok, és szóltak tanítványainak: "Miért eszik a ti mesteretek vámszedőkkel és bűnösökkel együtt?"
Ő pedig, amikor ezt meghallotta, így szólt: "Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek.
Menjetek, és tanuljátok meg, mit jelent ez: Irgalmasságot akarok, és nem áldozatot. Mert nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket."
Máté evangéliuma 9,9-13.

Látta Mátét, ahol ül: mocskos, erőszakos nyeresége nem engedi felállni. Hívta, s ez a szó felemelte a tehetős magatehetetlent. Hova követte? Saját házába, ahol már más volt leülni: vele! Oda már sok vámszedő szívesen jött leülni. Jézust tanítványaival együtt fogadta be otthonába. Aki Jézust követi, annak vállalnia kell tanítványait is! Viszont ott ülve követőinek is vállalni kellett Máté barátait: a többi cégéres bűnöst. Idáig kövessük őt! Befogadni őket is, mert én még bűnösebb vagyok. Mert Ő is befogadott ilyenként.
Farizeus, aki azt kérdi: miért eszik ilyenekkel, nem illik ilyeneket befogadni. Nem illik a kérdés, hisz beteghez orvos illik. A Megváltóhoz: csak a bűnös. Te illesz-e Jézushoz? Ha nem, légy gyorsan bűnös, mert különben nincs gyógyulás! Tanuld meg: nem vár áldozatot tőled, míg nem irgalmazhat neked. Befogadni: ez dicsőíti kegyelmét. Együtt eszik velük: akár esztek, akármit tesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek. Úgy lehet akár enni is, hogy az már befogadás és Istendicsőítés.

Ajánlott igeszakasz: 1Kor 10,31; Kol 3,17; Róma 15

forrás: Fénysugarak - CE-Union

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.