Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-04-04 08:03:00

Gondterhelt vagy?

„Semmiért se aggódjatok!" Fil.4,6.

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Filippi 4,6-7.

 

Mindannyian találkozunk olyan időkkel, amikor választanunk kell a hit és az aggodalom között. Az asszonynak, aki egy bántalmazó kapcsolat csapdájába került, választania kell aközött, hogy segítséget kér, kiszáll, vagy bennreked.
A fiatal, akire nyomás nehezedik, hogy a drogokhoz forduljon, választhat, hogy megadja magát, vagy nemet mond és továbblép.
Aki a halál miatt aggódik, olvashatja Isten igéjét, beszélhet róla lelkésszel, vagy retteghet tovább. 
A Biblia azt mondja: „az igazak pedig, mint az ifjú oroszlán, bátrak" (Példabeszédek 28,1). Azt mondod: "Per pillanat nem érzem magam valami bátornak". A bátorság nem semmisíti meg az aggodalmat, hanem fölébe emelkedik! Dávid azt mondja: „Várjad az Urat, légy erős; bátorodjék szíved és várjad az Urat." (Zsolt.27,14.) Ha igaz ügyben jársz, és elkötelezed magad Istennek, akkor ő megadja a cselekvéshez szükséges bátorságot. De meg kell tanulnod szembenézni a félelmeiddel. Ez jelentheti azt, hogy kiállsz azért, amiben hiszel, elintézel egy régóta halogatott telefonhívást, kimondod a véleményedet, elismered egy jellemhibádat, és kéred Istent, hogy segítsen megváltozni. Azt nem szabad elfelejtened, hogy először cselekedned kell; csak azután kezd az Istenbe vetett bizalmad növekedni. Valahányszor szembenézel az aggodalmaiddal, egy lépést teszel előre. De ha engeded, hogy az aggodalmad irányítson, akkor visszavonulsz a „biztonsági zónádba", és úgy tekintesz magadra, mint aki nem tud megbirkózni az élettel. 
Bátran értékeld ki a helyzetet; gondold végig, mi a legrosszabb, ami történhet. Azután nézz fel a golgotai keresztre; nézz fel Jézus Krisztusra, aki odaadta az életét azért, hogy neked valódi életed legyen; ne félelmekkel terhes menekülés.
Hívd Őt be a helyzetbe, aki mindenek felett Úr; és biztonsággal fogod megtenni a következő lépést!

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.