Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-07-05 11:15:00

Ismerd meg gondolataimat!

"Próbálj meg engem, és ismerd meg gondolataimat!" Zsoltár 139,23b

Vizsgálj meg engem, oh Isten, és ismerd meg szívemet! Próbálj meg engem, és ismerd meg gondolataimat! És lásd meg, ha van-e nálam a gonoszságnak valamilyen útja, és vezérelj engem az örökkévalóság útján! Zsoltárok könyve 139,23-24.



Az orvosi vizsgálat a testi életért folyik. A nagy Orvos vizsgálata a lelki életedért. A lelki életünknek kettős gyökere van. Az érzelemvilágunkon keresztül érnek bennünket hatások. A másik gyökér az értelemvilág. Tegnap azt kértük: "Vizsgálj meg!" Ma pedig: "Próbálj meg!" A vizsgálat a szem dolga. Egy jó orvos már a szemével sok mindent észlel. A sokkal mélyebben látó szemet úgy hívják, hogy röntgen. Belül látja a veszélyes dolgokat. A mi Urunknak röntgenszeme van. Nem csak akkor vizsgál, amikor igehirdetésen ülsz, hanem amikor otthon jössz-mész. Isten azt is tudja, amiket gondolsz. Az irigy, féltékeny gondolataidat. Vajon belerémültél-e már ebbe? A terheléses vizsgálatnál azt próbálják, mit szól hozzá a szív.

Isten Ábrahámnak a szeretetét próbálta, amikor azt kérte: "Vedd a te fiadat, ama te egyetlenegyedet, akit szeretsz" (1Móz 22,2). Ábrahám nem vette észre, hogy szíve már nem egészen az Úré. Jób próbájánál először az anyagiakról volt szó, aztán a családjáról, egészségéről.

Isten ma a gondolataidat próbálja, vizsgálja. Múlt, jelen, jövő, mind ott forog gondolataidban. Vannak szép, élvezetes, de vannak rettenetes gondolatok is. Az Úr azt szeretné, ha boldog, derűs, szabad, Istent dicsérő életed lenne. Ennek két gyökere van, az érzéseid és gondolataid. Az a kérdés, milyen földben gyökerezik. A láthatatlan világban két talaj van: Isten országa és a pokol. A hívő ember fordított fa, gyümölcsét itt termi, de gyökere a mennyben van. Itt már nem szív-, hanem gyökér-, talajcseréről van szó.
Ültesd át az életedet!


Trausch Liza  "... beszéded megelevenít ..." című áhítatos könyvéből


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.