Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-03-16 11:06:00

Nélkülözhetetlen számunkra, hogy halljuk Isten hangját?

„...ők pedig követnek engem." Jn.10,27.

Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. János 10,27.


Sokan úgy gondolják, nem annyira fontos hallani Isten hangját. Fontos hallani a barátaink hangját, az elismerés hangját, a támogatás hangját, bekapcsolódni a legújabb divathullámba - de a teremtő hangot, ami életre hívott bennünket is egytől egyig, azt nem,
Pedig Istennek a mai napra is van egy jó terve, azok számára, akik készek azt meghallani.
Az lehet biztonságban napról napra, aki már meghallotta a legnagyobb szeretet hangját!

Amikor Isten elé állsz imádságban, hogy üzenetet kapj Tőle, megerősödik a Vele való kapcsolatod. Nagy ajándék, hogy Isten beszél a gyermekeihez. A Jézus ezt mondja: „Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismernek őket, ők pedig követnek engem.”

Ahogyan a szülők beszélgetnek gyermekeikkel, ugyanúgy Isten is szól az övéihez. Nem válogatja ki a lelkipásztorokat, a misszionáriusokat, vagy azokat, akik a legtöbb ideje keresztények arra, hogy közvetítsenek. Isten minden hívőhöz szól, függetlenül attól, hogy azok érettek-e már, vagy még fiatalok a hitben.

Ha figyelsz Istenre, kevesebbszer fogsz hibázni; időben meghallhatod a figyelmeztetését. A Példabeszédek 3: 6 azt mondja: „Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.”
Nem arról beszél, hogy csak a gyülekezetben gondolj Istenre, hanem minden utadon!
Meg sem tudom számolni, hányszor mentett meg Isten attól, hogy elpazaroljam az időmet, a pénzemet, vagy az energiáimat azért, mert hallgattam Rá.

Ez a fajta siker nem az, amiről a világ beszél; amikor híres vagy és mocskosul gazdag. Isten meghatározása a gazdagságról a következő:
Pontosan az vagy, akinek Isten teremtett és ezért van értelme az életednek.

“Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem.” (Zsoltárok 32:8) Tudtad, hogy a te életed legjobb útvonala teljesen más, mint valaki másnak az útja? Ha megpróbálod követni, leutánozni mások életútját, tele leszel problémával. Istennek személyre szabott ösvénye van számodra.


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.