Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-03-14 09:02:00

Belső átépítés

"...legyen az egyenetlen egyenessé...!" Ézs.40,4.

Egy hang kiált: Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Készítsetek egyenes utat a kietlenben Istenünknek! Emelkedjék föl minden völgy, süllyedjen le minden hegy és halom, legyen az egyenetlen egyenessé és a dombvidék síksággá! Ézsaiás 40,3-4.

 

Szeretném, ha mi is most feltérképeznénk a belső világunkat, mert ott is vannak hegyek és völgyek. Völgyek, ahol hiányzik valami, hegyek, ahol sok van valamiből. Különösen a hegyeket szeretnénk megnézni, és akkor azonnal rá fogunk jönni, hogy szorosan mellette vannak a völgyek, mint ahogy a természetben is.

Mikor utat készítenek, jönnek a földgyaluk és hónapokon keresztül gyalulják a hegyeket. Istennek is vannak ilyen gyalui. Ismered őket? Úgy hívják, hogy szenvedés. Hónapokon és éveken keresztül gyalulják a hegyeket az életedben. Ismered a családi bajok gyaluját?
A hegyek ott vannak, ahol a magabiztosságom megnőtt, ahol vagyok valaki, ahol több vagyok másoknál. A büszkeségem, nagyságom, tisztaságom?

Amikor a házaságtörő nőt Jézus elé vitték, egy furcsa mondat hangzik el "Mózes azt parancsolta nekünk a törvényben, hogy kövezzük meg az ilyeneket. Hát te mit mondasz?" (Jn.8,4-5.)

Az ilyenek...

Nem vagyunk úgy sokszor, hogy néhány emberre, vagy egész embercsoportra úgy nézünk: az ilyenek? Kiket nézünk le?

Vigyázz, heggyé nősz, ha nem ismered a szívedet!
Isten a szíveket vizsgálja. Mi forog a szívedben? Hogyan gondolsz másokra? Azokra? Kik a te életedben az ilyenek?

Azt mondja a Biblia: Ezért nincs mentséged, te ítélkező ember, mert amikor más felett ítélkezel, magadat ítéled el, hiszen magad is ugyanazt cselekszed, miközben ítélkezel!
Azt gondolod, te ember, aki ítélkezel azok felett, akik ilyeneket tesznek, holott magad is ugyanazokat cselekszed, hogy akkor te megmenekülsz az Isten ítéletétől?
Róm. 2,1-3.


Trausch Liza
"...Látni akarjuk Jézust." c. könyve nyomán

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.