Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-04-09 06:00:00

Áldás

„Áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg téged!” 4.Móz. 6, 24

 


Áldjon meg téged az Úr. Ez a legáltalánosabb, legtágasabb formája ennek a jó kívánságnak. Gondoljunk arra, hogy ez az áldás legelőször a pusztai vándorlás során hangzott el, ahol a nép kiszolgáltatott, sebezhető állapotban volt. Ezer veszély leselkedett ott az emberekre. Többszázezer ember vonul. A sor eleje nem tudja, hol a vége, a vége nem tudja, merre kanyarodik az eleje. Minden oldalról sokféle veszély fenyegette őket.

Isten azt mondja: ne feledkezzetek el arról, hogy én, mint jó pásztor, őrizlek titeket. Ezt tudatosítsátok magatokban azáltal is, hogy azt kívánjátok egymásnak: az Úr őrizzen titeket. Az a szó szerepel itt, amit a pásztorokkal kapcsolatban használtak akkor. A pásztor terelgeti, vezeti a nyáját. Védi minden bajtól, veszedelemtől, gonosztól. Gondoskodik az életben maradásáról.

Isten az Ő népének azt ígéri, hogy mindig sok veszély között fog vezetni az útja. Jobbról, balról ellenség leselkedhet rá. Mindig csak a következő lépést látják, az út végét nem. De bízhatnak abban, hogy az Úr hűséges pásztor.

Áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg téged!

Mindnyájan tudnánk példákat mondani arra, hogy milyen fenyegetett korban élünk. Életünk része a bizonytalanság, az erőszak, az elhatalmasodó, sokszor megfoghatatlan gonoszság. Csak a következményeit, a pusztítását látjuk. Óhatatlanul nő a szívekben a félelem. Isten éppen ettől a félelemtől akar megszabadítani minket.

Áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg téged!

Ezzel kezdi az ígéreteit. Mert minden áldás ígéret. Bízzunk az Ő pásztori hűségében. És bízzunk abban, aki méltán mondhatta el magáról: „Én vagyok a jó pásztor, és a jó pásztor életét adja a juhokért.” Inkább Ő belepusztul, csak a benne hívők maradjanak életben. Csak legyünk ott az Ő közelében. Ez a Jézussal való hitbeli közösség életfeltétel, létfeltétel a számunkra.


Lőrinczi Hunor


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.