Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-07-27 11:19:00

Megkeseredés

„Hiszen nincs kenyér és nincs víz..." 4Móz.21,5.

Emlékszünk, hogy Egyiptomban olcsón ettünk halat, uborkát, dinnyét, póréhagymát, vöröshagymát és fokhagymát. Most pedig elepedünk, mert semmit sem látunk a mannán kívül. IV. Mózes 11,5-6.
 
fotó: innen

Mi is ezt tesszük: vagy emlékezünk, vagy összehasonlítunk. Szívünk egyre keserûbb lesz, mert Isten igazságtalan, õ adta ezt a helyzetet. Valaki így mondta: rossz idõ van! A másik kedvesen felelt viszsza: De jó, aki adta! Bár minden rossz után eszedbe jutna, hogy jó, aki adta. Eljön az idõ, amikor majd megérted ezt a szeretetet.
Lehet, bosszúsan mondod: meddig kell még az anyósomat a konyhában kerülgetnem?! Isten olyan, mint a jó kertész. Mindig oda ültet egy növényt, ahol annak a legjobb. Hidd el, hogy Aki Egyszülött Fiát adta érted, az mindent javadra munkál. A legjobb helyre tett, ahol a legnagyobb szépségben kellene magad kifejteni. Ő azt akarja, hogy a lelked - amelyik egyszer az út végén ott áll majd Isten színe elõtt - szeplõ és sömörgõzés nélkül a legnagyobb szépségben legyen. Ő erre vigyáz, és ezért sok mindent megtesz veled. Az Ördög azt akarja, hogy ne fogadjuk el, hogy minden, ami nehéz, a javamra történik – ő azt akarja, hogy bukjunk.
Isten azt akarja, hogy erõsödjünk és gyõzzünk. Tudjunk minden helyzetben örülni, és nem elkeseredni. Ezen a földön Jézus volt a legörömtelibb ember. A Gecsemáné kertbe énekelve ment. Hát hogy tudott énekelni, amikor tudta, hogy mi vár rá? Nem vakon ment Jézus, nyitott szemekkel, de engedelmesen. Akarsz-e ilyen boldog életet élni? Engedj Isten Igéjének, dobj ki minden megkeseredést, és ne hallgass a vádolóra.


forrás: Trausch Liza „...beszéded megelevenít" c. áhítatoskönyve

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.