Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-04-23 19:00:00

Szemtől szemben

„Fordítsa feléd orcáját az Úr, és adjon neked békességet!” 4Móz. 6, 26

 

A tartós közösséget fejezi ki itt ez az Ige. Az Istennel való állandó együttlétet.
Isten azt ígéri az övéinek, hogy az Ő állandó jelenlétében élhetnek. Boldog ember az, aki nem akar Isten háta mögé kerülni, nem akar a színe elől elfutni, nem akar előle elrejtőzni, és semmit sem elrejteni, hiszen úgy sem lehet. Maradjunk mindig az Ő színe előtt!
Az élet sokféle fenyegetettsége között, a magunk esendőségét, bukásra való hajlamát ismerve, az Ő színe előtt maradni. Az, hogy Ő szemmel tart minket, önmagában a győzelemnek a garanciája.

A 80. zsoltárban, újra és újra ismétlődik: fordítsd reánk arcodat és szabadíts meg minket. Mindig szabadítás, győzelem, ajándék, gazdagodás következik, amikor Isten felénk fordítja az Ő arcát. Csak az a fontos, hogy mi is arccal legyünk Őfelé.
És mit adjon Isten? „…adjon neked békességet!” A Biblia nyelvén a békesség nemcsak a háborúság hiányát jelenti, hanem azt is, hogy az élet feltételei gazdagon áradnak arra, aki békességben van.
Az embernek az Istennel való lelki közösségben van békessége, valódi élete.
Az élő Istennel való teljes, zavartalan lelki közösség az a közeg, amiben igazán emberré válhatunk mindnyájan. Amiben ki lehet bontakozni, ahol jól érzi magát az ember akkor is, ha körülötte a feje tetejére áll minden. Mert ebben a közösségben az ember érti Istent, egyet akar vele. Ebben a közösségben lehet megmaradni és túlélni mindent.


Lőrinczi Hunor


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.