Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-03-10 09:50:00

Titeket....engem

„Aki titeket hallgat, engem hallgat..." Lk.10,16.

"Aki titeket hallgat, engem hallgat, és aki titeket elutasít, engem utasít el, és aki engem elutasít, az azt utasítja el, aki elküldött engem." Lukács 10,16.

 


Jézus legkisebb szolgájával is azonosítja magát. Az övéi az Ő családja. Soha ne felejtsük el, amit a legkisebbel teszek, Neki fáj, Őt ütöm, sértem, mert az Ő családja.
Istennek egyetlen családja van. Az üdvösségbe is egy család megy be. Az özönvíznél sem azok mentek be, akik a bárkán dolgoztak, csak Noé családja.

Amikor Jézust elfogták a Gecsemáné ketben, kiterjeszti kezét a mögötte állókra, és ezt mondja: „Ha engem kerestek, ezeket bocsássátok el" (Jn.8,18.). Védő keze fölötte van az övéinek. Jézus azonosítja magát velük. Így mondja: „Ahogy engem küldött az Atya, úgy küldelek titeket." Tudsz-e ilyen tisztelettel nézni Isten szolgáira, követeire? Nagyon vigyázz arra, hogy mit mondasz, és mit teszel velük kapcsolatban.

„Aki titeket hallgat, engem hallgat." Nagyon sokszor a bajok, a követek bűneinkről, engedetlenségeinkről beszélnek. A Biblia szerint a hit hallásból van, tehát követei által, akik szólják Isten beszédét. Hallgatsz-e, amikor Isten beszél általuk?
A hallgatáshoz az kell, elhallgassak. Szájjal is kell hallgatni, nem csak füllel.
Belső csend kell ahhoz, hogy elhallgassak és meghallhassam az Igét. Sámuelről azt mondja az Ige, hogy semmit az Ő Igéiből a földre nem hagyott esni.
Nem tudom, mennyit hagytál már földre esni, amikor nem figyeltél?! Mária szívében forgatta az Igéket. De ahhoz, hogy forgathassa, engednie kellett, hogy a szívébe hulljon. Meghallgatni az Igét annyit jelent, mint megcselekedni. Vajon megcselekszed-e engelemesen, amit meghallottál?

 

Trausch Liza áhítatos könyvéből
„...Beszéded megelevenít..." 

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.