Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2012-01-02 11:55:00

Mesés fizetésért munkatársat keres Hawking

Stephen Hawking brit asztrofizikus asszisztenst keres, aki segítene kifejleszteni és fenntartani egy olyan elektronikus beszélőrendszert, amely lehetővé tenné, hogy a világegyetemről vallott elképzelését megossza az emberekkel.

A nem hivatalos álláshirdetés, amely a híres tudós honlapjára került ki, számítógépes ismereteket és utazásra való hajlandóságot vár el a jelentkezőktől. A sikeres jelöltnek képesnek kell lennie elektronikus eszközök javítására „kezelési utasítás és technikai segítség nélkül” is.

Saját hangját 1985-ben veszítette el a tudós légcsőmetszés (tracheotomia) következtében, azóta beszédszintetizátorral kommunikál. Betegsége miatt elvesztette végtagjai mozgásképességét is, ezért kerekesszékén található számítógépét előbb ujjaival irányította, majd fej- és szemmozdulatokkal is vezérelhetővé tették.

A személyre szabott bonyolult rendszer a honlapon közzétett fotón is jól látható: a kerekesszék hátulján vezetékek és elektronikus eszközök tömege található. Az állással várhatóan évi 25 ezer font (9,4 millió forint) fizetés jár együtt.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.