Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-20 20:15:00

Magyar ízek sétánya a Duna-parton

Idén is tízezrek látogattak ki az augusztus 20-ai nemzeti ünnepen a másodízben megrendezett Magyar Ízek Sétányára a fővárosi Duna-partra, ahonnan a légi parádét is megtekinthették.

A péntek óta délelőtt tíz és este tíz óra között látogatható gasztronómiai vásár a tavalyihoz hasonlóan idén is nagy tömeget vonzott. Szombat délután hosszú sorok kígyóztak a különböző tájegységek termékeit, ételkülönlegességeit és italait kínáló pultok előtt.
A legtöbb érdeklődőt a Magyarország tortáját, a kecskeméti barackkal töltött kölestortát kínáló pontok vonzzák. Az elszántabbak akár félórát is várnak, hogy megkóstolhassák a különleges édességet.

Az ország különböző tájegységeinek borai, jellegzetes ételei kelletik magukat a Bem tér és a Clark Ádám tér közötti utcán. A nemzetiség konyháknál például tökös, kolbászos-kukoricás és több másféle lecsó is megkóstolható, nem is beszélve a pékségek széles kínálatáról, a csíráztatott búzából készült, a krumplis, a káposztalevélen sült, a bio vagy a tönkölyös kenyérről. A vásárban a kicsik körében a különleges házi szörpök, a felnőttek körében pedig a magyar borvidékek és pálinkamanufaktúrák kínálata aratott nagy sikert.


mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.