A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
- Címlap
- Társadalom
- Világhír
- Életmód
- Kultúra
- Tudomány
- Sport
- Egyház
- Beszállhatok?
- Blogok
- Fórum
- Dossziék
- Film
- Videók
- Játék
- RSS
Mai morzsa
|
Keresés az oldalon
10 találatKultúra Meddig tart még a nagy zabálás? - A torkosság az egyetlen bűn, ami elárulja a bűnöst2011.12.30 20:00 A hét főbűnt taglaló kultúrtörténeti sorozat harmadik darabja a torkosságról szól. Mi mást is tárgyalnánk az ünnepek idején, amikor a nagy többség hatalmas evészeteknek hódol. Életmód Most akkor magyar a bejgli, vagy nem? - Szerelmi jóslás és dejós tekercs2011.12.26 17:00 Tegyék a szívükre a kezüket, és mondják meg őszintén: milyen desszertet fogyasztanak legszívesebben karácsonykor? Bejglit vagy makowiecet, netán szavivanyecet? Kultúra Zsidó élet a konyhaajtóból - Sakter, halsli, ganef és a többiek2011.11.27 20:00 A november 27-én kezdődő Judafest zsidó gasztronómiai fesztivál kapcsán Cserna-Szabó András író egy nemrég felfedezett családi receptkönyv kalandos történetét elevenítette fel a Mindennapi számára. Kultúra A tízgyermekes kakastaréj-függő hatása napjainkra - Megtanította a franciákat a villa nevű csodálatos eszköz használatára2011.11.25 21:30 Katalin napja van, és a konyhai örömök rajongói ilyenkor Medici Katalinról is megemlékeznek: a firenzei hölgy nélkül ugyanis másként alakult volna az egész európai konyha története is. Kultúra Márton-nap: miért pont liba? - A szent volt az utolsó jelentős ünnepelt az egyházi évben2011.11.11 20:00 Ma üljük Márton, a Pannóniában született, tours-i püspökként elhunyt 4. századi szent ünnepét. Libát tolunk ilyenkor a sütőbe, mi mást. De miért is? És mióta? Életmód Még mindig sok a sznob az éttermekben - Akik nem csak a borokért felelnek…2011.09.29 19:00 A sommelier, vagyis a borpincér összhangot teremt az ételek és italok között. A hazai sommelier-k elnök asszonyával, Káli Ildikóval beszélgettünk. Hírsor Magyar ízek sétánya a Duna-parton2011.08.20 20:15 Idén is tízezrek látogattak ki az augusztus 20-ai nemzeti ünnepen a másodízben megrendezett Magyar Ízek Sétányára a fővárosi Duna-partra, ahonnan a légi parádét is megtekinthették. Életmód Magyar szakácsművészet: vissza a gyökerekhez - Az ételek megreformálában hisz a neves szakember2011.08.10 09:00 Míg Jakabffy László gasztronómiai szaktanácsadót kérdeztük a magyar vendéglátás állapotáról, asztalunkhoz lépett egy felszolgáló, és autogramot kért tőle. Életmód Alapanyag hiány keseríti a magyar csúcsgasztronómiát - Kiváló magyar bor kiváló étkek nélkül?2011.07.26 15:00 Kiváló borainktól egyelőre elmarad a magyar gasztronómia és az ahhoz szükséges minőségi alapanyag előállítása. Életmód Szokatlan gasztronómiai kaland a Margitszigeten - Egyre többen keresik a helyi alapanyagokat2011.06.24 19:30 Közös piknikre várja a helyi alapanyagok, ételek kedvelőit, az étkezést a kultúra részének tekintőket a nemzetközi Slow Food mozgalom budapesti csoportja a Margit-szigeti nagyréten vasárnap 11 és 17 óra között. |
Hírsor
|
|