Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Keresés az oldalon
Keresési kifejezés: töredékszavakra is
Dátum: - csak a kiemeltek
Rovat: csak videókat
Szerző:
Cimkék:

10 találat

Kultúra
Meddig tart még a nagy zabálás? - A torkosság az egyetlen bűn, ami elárulja a bűnöst
2011.12.30 20:00

A hét főbűnt taglaló kultúrtörténeti sorozat harmadik darabja a torkosságról szól. Mi mást is tárgyalnánk az ünnepek idején, amikor a nagy többség hatalmas evészeteknek hódol.

Életmód
Most akkor magyar a bejgli, vagy nem? - Szerelmi jóslás és dejós tekercs
2011.12.26 17:00

Tegyék a szívükre a kezüket, és mondják meg őszintén: milyen desszertet fogyasztanak legszívesebben karácsonykor? Bejglit vagy makowiecet, netán szavivanyecet?

Kultúra
Zsidó élet a konyhaajtóból - Sakter, halsli, ganef és a többiek
2011.11.27 20:00

A november 27-én kezdődő Judafest zsidó gasztronómiai fesztivál kapcsán Cserna-Szabó András író egy nemrég felfedezett családi receptkönyv kalandos történetét elevenítette fel a Mindennapi számára.

Kultúra
A tízgyermekes kakastaréj-függő hatása napjainkra - Megtanította a franciákat a villa nevű csodálatos eszköz használatára
2011.11.25 21:30

Katalin napja van, és a konyhai örömök rajongói ilyenkor Medici Katalinról is megemlékeznek: a firenzei hölgy nélkül ugyanis másként alakult volna az egész európai konyha története is.

Kultúra
Márton-nap: miért pont liba? - A szent volt az utolsó jelentős ünnepelt az egyházi évben
2011.11.11 20:00

Ma üljük Márton, a Pannóniában született, tours-i püspökként elhunyt 4. századi szent ünnepét. Libát tolunk ilyenkor a sütőbe, mi mást. De miért is? És mióta?

Életmód
Még mindig sok a sznob az éttermekben - Akik nem csak a borokért felelnek…
2011.09.29 19:00

A sommelier, vagyis a borpincér összhangot teremt az ételek és italok között. A hazai sommelier-k elnök asszonyával, Káli Ildikóval beszélgettünk.

Hírsor
Magyar ízek sétánya a Duna-parton
2011.08.20 20:15

Idén is tízezrek látogattak ki az augusztus 20-ai nemzeti ünnepen a másodízben megrendezett Magyar Ízek Sétányára a fővárosi Duna-partra, ahonnan a légi parádét is megtekinthették.

Életmód
Magyar szakácsművészet: vissza a gyökerekhez - Az ételek megreformálában hisz a neves szakember
2011.08.10 09:00

Míg Jakabffy László gasztronómiai szaktanácsadót kérdeztük a magyar vendéglátás állapotáról, asztalunkhoz lépett egy felszolgáló, és autogramot kért tőle.

Életmód
Alapanyag hiány keseríti a magyar csúcsgasztronómiát - Kiváló magyar bor kiváló étkek nélkül?
2011.07.26 15:00

Kiváló borainktól egyelőre elmarad a magyar gasztronómia és az ahhoz szükséges minőségi alapanyag előállítása.

Életmód
Szokatlan gasztronómiai kaland a Margitszigeten - Egyre többen keresik a helyi alapanyagokat
2011.06.24 19:30

Közös piknikre várja a helyi alapanyagok, ételek kedvelőit, az étkezést a kultúra részének tekintőket a nemzetközi Slow Food mozgalom budapesti csoportja a Margit-szigeti nagyréten vasárnap 11 és 17 óra között.


© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.