Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2011-01-08 13:19:00

A Somogy Megyei Főügyészség folytatja a nyomozást a püspökség ellen

Szorul a hurok a pécsi egyházmegye körül?

Folytatódik a Pécsi Egyházmegyét érintő nyomozás, ami különösen súlyos vádak alapján indult el tavaly, a vizsgálódást a Somogy Megyei Főügyészség vezeti.

Miután az egyházmegyével ápolt jó kapcsolatára hivatkozva a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a kizárását kérte a nyomozásból, felvetődött, hogy elsikkad a pécsi püspökséget érintő vizsgálódás. A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása azonban eloszlatta a kétségeket: a különösen nagy értékre elkövetett csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt indított ügyben folytatják a nyomozati munkát.

Fekete Róbert, Somogy megyei ügyész elmondta: az október végén elrendelt vizsgálat kapcsán bebizonyosodott, hogy a püspökségen a munkáltatói jogokat Mayer Mihály gyakorolja, a gazdasági tevékenységet pedig a Fény Kft.-be szervezték ki, amit Wolf Gyula vezet. Így hajtottak végre milliárdos befektetéseket, mint a Szent János Hotel kialakítása Mohácson, de a Pécs belvárosában működő ingatlanokra, így a pécsi püspöki palotára is sok pénzt költöttek.

A püspökségnek súlyos konfliktushelyzete alakult ki a Szent Mór iskolaközpont vezetőjével és tantestületével, ennek kapcsán a püspök az iskolaközpont vezetőjét elbocsátotta. Több hírszolgáltató is közreadta a napokban, hogy az egyre bonyolultabbá váló ügyben aggályosnak bizonyul egy, a püspökség által készíttetett könyvvizsgálói jelentés, ami alapján a püspök felléphetett az igazgató ellen. Az egyházmegye tagadja a vádakat. 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.