Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2011-08-16 12:00:00

A madridi ifjúsági világtalálkozó résztvevőiért is imádkozott

Paskai László gyémántmiséje a székesfehérvári székesegyházban

A kedden kezdődő madridi ifjúsági világtalálkozó résztvevőiért kérte a Mennybe felvett Boldogasszony „édesanyai közbenjárását” Paskai László bíboros hétfőn, Nagyboldogasszony főünnepén a zsúfolásig megtelt székesfehérvári székesegyházban celebrált gyémántmiséjén.

Mint mondta, a katolikus egyház azért imádkozott az egész világon, hogy a találkozó segítse a fiatalokat abban, hogy „közelebb kerüljenek Krisztushoz, s benne megtalálják azt, hogy ő az út, az igazság, az élet”.


Hitben megerősödve

A bíboros, nyugalmazott esztergom-budapesti érsek a Mennybe felvett Boldogasszony „édesanyai közbenjárását” kérte, hogy a világtalálkozón részt vevők – köztük a székesfehérvári egyházmegye fiataljai – hitben megerősödve térjenek haza, s „legyenek otthonaikban Jézus Krisztus élő tanúi”.

Paskai Lászlót – akit hatvan éve szenteltek pappá – székesfehérvári gyémántmiséjén egykori közvetlen munkatársaként Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök köszöntötte, és méltatta életútját, munkásságát.

A Fejér megyei hívők nevében Vargha Tamás (Fidesz), a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Székesfehérvár polgárai nevében pedig Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester mondott köszönetet a bíborosnak azért, hogy a várost választotta egyik gyémántmiséjének színhelyéül.
Cser-Palkovics András hangsúlyozva, hogy Alba Regia szeretné visszaszerezni azt a rangot és megbecsülést, amit az jelent, hogy Székesfehérvár Szent István városa.

 

MTI

A nyitókép innen

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.