Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2011-10-11 08:00:00

Hívatlan vendégektől szabadulna a kisváros

Kiseprűznék a szcientológusokat az izraeliek

A Tel-Aviv közelében található Jehud városka lakóit aggasztja, hogy az idei tanévben egy a Szcientológia Egyházhoz kötődő iskola nyitotta meg náluk kapuit.

A Tel-Aviv közelében található Jehud városka lakóit aggasztja, hogy az idei tanévben egy a Szcientológia Egyházhoz kötődő iskola nyitotta meg náluk kapuit. A helyiek megpróbálták megakadályozni az Atid nevű új iskola megnyitóját, de a tiltakozást túl későn jelentették be. Ez azonban nem tartja vissza őket, ahogy tovább próbálkozik az iskola kiebrudalásával a Jad L’achim (Testvéri kéz) nevű csoport is.

Az Atid Iskola korábban Holon városában működött. Az intézményt azért hozták létre, hogy a Szcientológia Egyház izraeli hívei a vallás szellemének megfelelő oktatást kaphassanak. A holoniak azonban rendszeresen panaszt tettek, mivel az iskola aktívan próbálta „beszervezni” a helyi gyerekeket. A panaszok hatására az intézményt bezáratták, így új helyet kellett keresnie.

A tiltakozások ellenére az Izraeli Oktatási Minisztérium hivatalosan elismerte az Atid Iskolát, ami azt jelenti, hogy kormányzati finanszírozásra jogosult, és bizonyítványt adhat ki izraeli diákoknak.

 

Forrás: Israel Today Magazine

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.