Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2011-07-07 21:40:00

Tizenötmillió magyar nevében mondanak köszönetet Orbán Viktornak

Királyhágó: szereti a püspök a miniszterelnököt

Isten Igéjével kíván áldást „nemzetépítő és nemzetegyesítő szolgálatához” Orbán Viktor miniszterelnöknek a királyhágómelléki református püspök.

Mélyen tisztelt Miniszterelnök úr!

Egyházkerületünk hívő népe számára is kivételes jelentőséggel bírt, hogy az elmúlt fél esztendőben Anyaországunk töltötte be az Európai Unió Tanácsának elnöki tisztségét. Azt tapasztalom, hogy nemzeti önbecsülésünk megerősítése révén a mögöttünk álló hat hónap egységesebbé tette Kárpát-medencei magyar közösségünket. Odaadással végzett munkájukat illesse elismerés!

Kormányának sarkalatos döntései azt is nyilvánvalóvá tették számunkra, hogy Anyaországunk felelősségteljes támogatója lesz egyházaink nemzetmegtartó munkájának. Isten iránti hálaadással tapasztaljuk, hogy az antalli örökség letéteményeseként Miniszterelnök úr „tizenötmillió magyar miniszterelnökeként” érez és cselekszik. Köszönet érte!

Pártelnöki újraválasztása alkalmából engedje meg, hogy Isten igéjével kívánjak áldást életére és családjára nemzetépítő és nemzetegyesítő szolgálatához: “Gyönyörködjél az Úrban, és megadja szíved kéréseit! Hagyd az Úrra utadat, bízzál benne, mert Ő munkálkodik: világossá teszi igazságodat, jogodra fényt derít.” (37. Zsoltár 4-6. versei) 

Testvéri szeretettel:

Nagyvárad, 2011. július 6.

 


Csűry István
püspök

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.