Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2011-09-26 15:01:00

A felhasználókkal az olvasottakat meg is lehet vitatni

Huszonötmillió letöltés: mobilon is népszerű a Biblia

Egyre többen használnak mobiltelefonos alkalmazásokat a napi bibliai olvasmányokhoz. Világszerte már 25 millióan töltötték le ezeket.

A Christian Post keresztény online újság tudósítása szerint, a „YouVersion” digitális biblia egyre kedveltebb alkalmazás. Havonta mintegy 2 millió új felhasználó csatlakozik, így a felhasználók több időt tölthetnek a Szentírás böngészésével.


Már németül is

Az alkalmazást 2008 júliusa óta lehet letölteni a YouVersion.com egyházi weboldalról, jelenleg 41 különböző nyelven és 110 változatban elérhető. A digitális Biblia német verziója ingyenesen lehívható.


Mindenhová magunkkal vihetjük. Fotó innen

– Azt szeretnénk, ha egyre többen fedeznék fel újra a Bibliát. A mini alkalmazásnak meg kell könnyítenie, hogy a Biblia minél több ember számára a napi élet részévé válhasson – mondta Bobby Gruenewald, az alkalmazás fejlesztője, a LifeChurch.tv lelkésze.

A Német Bibliatársaság (Deutsche Bibelgesellschaft DGB) a német Biblia 10 aktuális fordítását kínálja az iPhone-nak. A társaság bővíti a kínálatot: a világ legnépszerűbb olvasmányát nem csupán az Apple készülékeire, hanem szinte minden ismert mobilplatformra, köztük a Blackberry, Android, Palm, Windows 7 Phone és Symbian operációs rendszert futtató készülékekre is le lehet tölteni. Új telefonos alkalmazások is elérhetőek, ilyen az Örömhír Biblia, a zürich-i ember bibliája és a stuttgart-i bibliamagyarázó.

A telefonos Biblia lehetőséget nyújt egy vers, címszó keresésére, valamint több tucat napi olvasótervezetet is tartalmaz. A haladás nyomon követhető, a YouVersion felhasználóival az olvasottakat meg is lehet vitatni. A Biblia szövegében teljes és részszavakra is rá lehet keresni. Az igéket e-mailben vagy sms-ben lehet elküldeni. A Károli Biblia is letölthető alkalmazás formájában, csupán egy okostelefon kell hozzá, így a mindennapi életbe olvasztva lehet megélni a vallásos hétköznapiságot. A LifeChurch ingyenes bibliája a legkedveltebb alkalmazások között szerepe.

– bcs (forrás: livenet.ch)

A nyitókép innen

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.