Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2012-01-07 19:30:00

Freiburg spirituális, online ajánlata

Érseki ajánlás: egy perc pihenés imával

A Freiburgi Érsekség honlapja januártól egy perc pihenőre hív mindenkit, ebben a percben elmélkedésre és imádkozásra biztat. A weboldalon egy visszaszámláló óra mutatja, hogyan telik az idő. Az „Egyperces ima” elcsendesedést hoz.

A Freiburgi Érsekség online ajánlata az újévben elmélkedésre és imádkozásra ösztönzi az internethasználókat. Az egyperces ima az irodában pihenést és spiritualitást kínál. Az új évre jó elhatározás lehet, hogy kilépünk a szünetmentes hétköznapi hajszából, és elcsendesedünk, még ha csak egy percre is. Pár naponta más és más háttérkép hív az elmélkedéshez. A honlapon egy diszkrét számláló mutatja, mennyi idő van még hátra az „egy percemből”.


Egy perc pihenés jó a léleknek


A csupán egy percnyi pihenőből erőt lehet meríteni a hétköznapokban, ez a Freiburgi Érsekség honlapján indított kezdeményezés koncepciója. „Az elején talán egy kis önmegtartóztatást igényel, hogy ne nézzük folyamatosan a visszaszámláló másodperceket”, véli Robert Eberle, a Freiburgi Érsekség sajtószóvivője, „de aki egyszer elkezdi, teret teremt a gondolatoknak vagy az imádságnak, amikre egyébként az internet előtt ülve nem lenne időnk. Aki ezt a percet kihasználja, megerősödve folytatja napját – készen áll az új feladatokra és a nap hátralevő részére”, reméli Eberle.

A hivatkozott oldal: itt!

 

-bcs-
(forrás: livenet.ch)
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.